Index Vakbarát Hírportál

Elbukta a kiesési rangadót a Liverpool

2010. október 17., vasárnap 17:14

A Liverpool kikapott a városi rangadón az Everton otthonában, így továbbra is kieső helyen áll. A 'Pool a meccs utolsó harmadában magára talált, sokat támadott, de jó lövéseikből sem lett gól.

Pontegyenlőséggel kezdte a mérkőzést a két liverpooli csapat, az Everton a 17., a Liverpool a kiesést érő, 18. helyen állt. A 2005-ben Bajnokok Ligája-győztes Liverpool eddig szenvedett az idényben, a legutóbbi négy meccsén nem tudott nyerni. A klub pénteken megmenekült a csődtől, új tulajdonosa lett, a lelátón ülő John W. Henry és Tom Werner - az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) érdekelt Boston Red Sox együttesét is birtokló New England Sports Ventures (NESV) főnökei - kiegyenlíti a klub 237 millió fontos tartozását.

Az első 20 percben az Everton irányította a játékot, beszorították a vendégcsapatot, Yakubu és Jagielka is próbálkozott, de igazán veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

A 23. percben megvillant a ‘Pool. Cole beadását Torres fejelte élesen a kapu felé az öt és felesről, Howard bravúros védése mentette meg a hazaiakat a góltól. Az Everton fölényben maradt, Gerrardék nem találták a ritmust.

Az Everton hamarosan büntetett, Yakubu bal alsó sarok felé tartó lövését még hárította Reina, de a 34. percben Cahill bombáját már nem tudta fogni. Colemen futott el a jobb szélen, a középen érkező Cahill elé passzolt, az ausztrál csatár pedig védhetetlenül a jobb felső sarokba vágta a labdát.

A második félidő elején is az Everton játszott támadóbban. Az 50. percben Arteta rúgta második góljukat: a csatárt egyedül hagyták a tizenhatoson egy szögletnél, Arteta az elépattanó, kifejelt labdát senkitől nem zavarva a léc alá rúgta.

A gól után magára talált a Liverpool, egyre több támadást vezetett. Távolról kísérleteztek, de Cole és Merieles lövései elakadtak a hátvédekben és a kapusban, Torres a 87. percben négy méterről a kapust találta telibe. A ‘Pool az utolsó percig hajtott a gólért, az Evertont a végére teljesen beszorították, és félpercenként lőttek kapura.

A Liverpool eddigi nyolc meccséből egyet nyert meg, három döntetlen mellett ez volt a negyedik veresége, az utolsó előtti, 19. helyre csúszott, de az előtte lévő Wolverhampton és az utolsó West Ham is hatpontos. Az Everton négy év után tudott győzni újra a Liverpool ellen.

A Manchester City idegenben 3-2-re verte a Blackpoolt, Tevez két gólt lőtt, az elsőt sarokkal, a másodikat 16 méterről laposan.

Rovatok