Index Vakbarát Hírportál

4-0-ról 4-3-ra nyert az Inter a BL-ben

2010. október 20., szerda 23:50

Az első walesi BL-tripla Gareth Bale-é, Raúl első schalkés BL-góljaival európai kupagólkirály, bemutatkozott a BL második és harmadik legfiatalabb futballistája, Javier Zanetti lett a sorozat legidősebb gólszerzője szerdán, a statisztikai világnapon.

4-3-ra verte az Inter a Tottenhamet a Bajnokok Ligája 3. körének második 
játéknapján, szerdán, bár a szünetben 4-0-ra vezetett.

Az olaszok első gólját a 37 éves és 71 napos Javier Zanetti lőtte, aki a BL történetének legidősebb gólszerzője lett. Kapusfault, kiállítás és büntető következett: Gomes rúgta föl a kilépő Biabyanit, jogosan kapott pirosat, a tizenegyest már Cudicininek rúgta be Eto'o.

Hét percet sem kellett várni Sztankovics góljára - az Inter a 14. percben már 3-0-ra vezetett, ez a BL-ben a második leggyorsabb háromgólos előny -, majd újra jött Eto'o, kiütés a szünetre. Angol klub harmadszor állt 4-0-s vesztésre félidőben, mindháromszor a Barcelona volt a kivégző: 1994., MU; 2000. április, Chelsea; 2000 szeptember, Leeds.

Az Inter visszavett, a Tottenham kontrázott, Gareth Bale az 52. percben futott le először mindenkit a bal oldalon, majd kilőtte a bal kapufát, a 90.- ben másodszor, és kilőtte a bal alsó sarkot. A 91.-ben Lennon rövid passzát küldte ugyanúgy, ugyanoda, ő az első walesi, aki mesterhármast ért el a BL-ben, és a második futballista, aki ennek ellenére vesztesen jött le a gyepről.

Az A csoport másik meccsén Twente-Werder 1-1, az Inter áll az élen.

A Schalke-Hapoel a B csoportban 3-1 lett, Raúl megszerezte első és második BL-gólját a németeknél, és 69 európai kupatalálattal - 68 BL, 1 szuperkupa - befogta az örökranglistát vezető Gerd Müllert. A volt Real-csatár a BL mindenkori gólkirálya 68-cal, az egyetlen, aki 15 idényben szerzett gólt a sorozatban. Csapat- és honfitársa, Jurado lőtte a harmadikat, először talált be a Schalkéban.

Ugyanebben a csoportban a Lyon otthon verte 2-0-ra a Benficát, hibátlanul vezet a Schalke előtt.

Biztosan győzött szerdán a Barcelona is Messi duplájával, az elsőt távolról rúgta be az argentin, míg a Panathinaikosz 0-0-ra végzett a Rubin Kazannyal. A Barca egyelőre csoportelső.

A sérült, távozóban lévő Wayne Rooney nélkül felálló Manchester United Nani bombájával verte 1-0-ra a Bursasport, Rangers-Valencia 1-1: mindkét gól a skótoknál szereplő Edué, az amerikai a 8. BL-játékos, aki ugyanazon a meccsen az ellenfél és saját kapujába is betalált, ráadásul mindkét gólját fejelte.

Szerdán volt a statisztikai világnap

16 évesen és 241 naposan a görög Haralambosz Mavriasz lett minden idők
második legfiatalabb futballistája, aki a BL-ben pályára lépett, a Panathinaikosz-Rubin Kazany-meccsen mutatkozott be. A harmadik legfiatalabb a szintén szerdán debütáló Kenneth Zohore, aki az FC
Köbenhavn játékosaként a Barcelona ellen szerepelt, jövő január 31-én lesz
17 éves.

Rovatok