Index Vakbarát Hírportál

Loki-gól már van, pont nincs az EL-ben

2010. október 21., csütörtök 21:27

A Debrecennek voltak helyzetei, a vezetést is megszerezte a holland bajnokságot vezető PSV Eindhoven ellen, de utána nem bírta az iramot az Európa Ligában. Engelaar egy tökéletes támadást fejezett be, a második gólhoz azonban jelentős szerencse kellett, Dzsudzsák tarkóján csúszott meg a labda.

Európa Liga csoportjának legjobban rangsorolt ellenfelét, a PSV Eindhovent kapta a Debrecen a harmadik fordulóban. A hollandok gyorsak, erősek, a pozíciós játékot tökéletesen játsszák, maximális koncentrációval, valamint a területek szűkítésével lehetett esély ellenük.

Az első félidőben a Debrecen meg is tette, amit eltervezett, alig hagyott területet ellenfelének, amely nem is volt képes egyetlen lendületes támadást vezetni félórán át. A Loki nem uralta a játékot, de Coulibaly így is helyzetbe került, egy szöglet után pedig Mijadinoszki kapásból lőtt kapura, a védők és a kapus is verve voltak, de a kapufáról kipattant a labda.

A PSV egy helyzetet alakított ki, de ebben Simacnak volt legnagyobb szerepe, az ő fejéről pattant a hazai kapu felé a labda.

A 35. percben megszerezte első EL-gólját a Debrecen. Czvitkovics előívelése után megint Mijadinoszki elé pattant a labda, a macedón védő négy méterről már nem hibázott.

A gól után érezhetően ritmust váltott a vendégcsapat, Berg sarokkal passzolt a kitörő Engelaar elé, aki könnyen felfűzte Kisst, ezután már csak a kapussal állt szemben, és könnyen átemelt felette. Hamarosan Dzsudzsáknak is volt egy helyzete, de mellé lőtt.

A második félidő első helyzetét a Loki hagyta ki, Varga kiváló ütemben szöktette Czvitkovicsot, aki ha nem annyira körülményes, legalább a kaput eltalálhatta volna.

A helyzet után jelentősen megváltozott a játék, a hollandok sorozatosan alakították ki helyzeteiket, Malinauskas bravúrjára volt szükség többször.

A 66. percben szerencséje sem volt a Debrecennek. Berg belőtt labdája Dzsudzsák tarkóján megcsúszott, Reis talán hozzáért - a gólt mindenesetre neki adták, a visszajátszások azt mutatták, hogy nem -, igaz, nem tudatos mozdulattal, a labda pedig a kapufáról a hosszú sarokba pattant.

A Loki küzdött a folytatásban, de néhány játékos erőtlensége szembetűnő volt, egyszer felszabadító rúgás helyett indítást kapott Berg, igaz, nem tudta megoldani, mert Simac jól keresztezett.

A hajrára a PSV nem erőltette a játékot, tartotta az eredményt, Bódinak volt egy lövése, de komoly egyenlítési esély nem adódott.

Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere így látta: "Mindenki tudta, hogy a PSV jobb csapat, de fegyelmezetten játszottunk és a vezetést is sikerült megszereznünk. Nem jött jól, hogy még a szünet előtt egyenlítettek, más lett volna, ha 1-0-val megyünk az öltözőbe, hatalmas tartást adott volna. El is fáradtunk kicsit a végére, hiába próbálkoztunk két támadóval, akkor sem tudtunk hatékonyabbak lenni. Ha szervezett és egységes a csapat, most is bebizonyította: tud szoros meccseket játszani, bízom benne, hogy innen is tovább lehet majd lépni. Jobb és szerencsésebb volt az ellenfél.

Fred Rutten, a PSV Eindhoven vezetőedzője: "Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, sokára szereztünk gólt, de az ellenfél a második félidőre elfáradt, ez pedig jól jött nekünk, így azt kell mondanom, szerencsénk volt. Azt kaptam a DVSC-től, amire számítottam: támadó felfogásban futballoztak, ezért nehéz volt ellenük játszani."

Dzsudzsák Balázs annyit mondott el a Story Tv-nek: Reis biztosan nem ért a labdához, ezt bevallotta, amikor vége lett a meccsnek. Ő viszont biztosan hozzáért, mégsem az övé a gól, de ennek nincs jelentősége, mert a legfontosabb a három pont.

A csoport másik meccsén a Sampdoria Koman Vladimir góljával vezetett Harkivban, de a Metaliszt fordított, így hatpontos lett. Juhász Roland az Anderlecht harmadik gólját lőtte - szép sarkazós mozdulat volt -, csapata 3-0-ra verte az AEK Athént, és ezzel van esélye a továbbjutásra.

Rovatok