Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák: A tarkómról ment be

2010. október 22., péntek 11:13

Az egykor debreceni PSV-csatárt meglepte a hátrányban lévő DVSC passzív játéka, Herczeg András klubmenedzser biztató játékot látott.

A Debrecen első gólját lőtte, de harmadik meccsét is elveszítette az Európa Ligában. Herczeg András a határozottabb támadójátékot hiányolta a PSV Eindhoven ellen.

"Szervezetten és fegyelmezetten futballoztunk, a vezetést is sikerült megszereznünk, az eindhoveniek egy óriási védelmi hiba miatt tudtak egyenlíteni - mondta a klubmenedzser. - A PSV játékosai nagyon labdabiztosak, a folyamatos passzolgatással pedig felőrlik az ellenfelet, így könnyedén dominálnak a meccsek nagy részében."

A második félidőben ugyanúgy szerettek volna játszani, ahogy az elsőben, de a hajrára játékosai a párharcokban alulmaradtak és sok labdát adtak el: "Ezzel együtt bíztató volt a játék a Sampdoria elleni egygólos vereségnél és most is, nagyon remélem, hogy a hátralévő három mérkőzésen még jobb eredményeket fogunk elérni."

Dzsudzsák Balázs szerencsésen szerzett, győztes góljával kapcsolatban Herczeg elmondta: nem beszélt még a középpályással, de biztosan "barackot nyom a fejére" a gól miatt.

A korábban debreceni balszélsőnek csapattársa, Jonathan Reis azt mondta, nem ért bele a labdába, így - bár az európai szövetség weboldala neki adta a gólt - a beadás valójában Dzsudzsák tarkójáról került a DVSC kapujába.

"Soha nem voltam még eredményes fejjel, úgy tűnik, ez most sikerült, pedig csak le akartam húzni a fejem a labda elől - viccelődött a Dzsudzsák. - Komolyra fordítva a szót: amiért jöttünk, azt sikerült elérnünk, győztünk, így kedvező helyzetből várhatjuk a folytatást. Őszintén szólva, kicsit meglepett a debreceniek játéka, egygólos hátrányban is alig-alig jöttek ki a saját 16-osukról."

Fred Rutten, a PSV vezetőedzője elégedett volt Dzsudzsák játékával, bár hozzátette, hiányolta a magyar futballistától korábban látott egyéni megoldásokat. "Nehéz mérkőzés volt mindenkinek, Balázsnak különösen. Kevés labdát kapott, de alapvetően jól játszott. Nehezen indultunk be, keveset futottak a játékosok, de a lényeg, hogy nyertünk, bár kétségtelenül szerencsés volt a győztes gólunk."

A DVSC a következő körben, november 4-én Eindhovenben játszik, a meccs 21:05 órakor kezdődik. 

Rovatok