Index Vakbarát Hírportál

Eb-selejtező elitkörében az U19-válogatott

2010. október 30., szombat 14:35

Az első három percben lerendezte a meccset a magyar válogatott, amely a moldávok váratlan vereségével csoportelsőként jutott a jövő tavaszi elitcsoportba.

Első Eb-selejtezőjén 1-0-ra kikapott Moldovától, másodikat a finnek ellen 1-0-ra megnyerte az U19-es válogatott, a csoportból az első kettő ment tovább, a lengyeleket verni kellett a továbbjutáshoz.

A magyar válogatott már a 34. másodpercben vezetett. Az Elek felrúgásáért megítélt szabadrúgást még kifejelték a védők, éppen a Haladás-játékos Kovács István elé, aki egyből lőtt, a labda a kapufáról pattant a hálóba.

Még csodálatosabban folytatódott a meccs, a második kapura lövés is bement, a fehérvári Ponczók Csaba 17 méteres szabadrúgásból volt eredményes.

A félidő további részében is többet és veszélyesebben támadott a magyar csapat, igaz, helyzete nem nagyon volt. Az első félidő utolsó perceiben hatalmas lengyel helyzet maradt ki, Adamczik az ötös sarkánál, a kapunak szemben állva rúgott el a labda mellett. Az ellentámadásból Skriba került ziccerbe, de Bednarek remek kivetődéssel hárított.

A második félidő is majdnem magyar góllal kezdődött. Egy rossz hazaadásra Batizi-Pócsi csapott le, elvitte a kapus mellett, de az oldalhálóba lőtt. Az 54. percben megfogyatkoztak a lengyelek, a sokadszorra szabálytalankodó Julien Tadrowski második sárgáját is megkapta.

A lengyelek az emberhátrány után még jobban visszavettek. Minden bizonnyal tisztában voltak a másik meccs alakulásával, amelyen az eddig nulla pontos finnek nagyon megverték a moldávokat, így ellenfelünk a vereség ellenére is továbbjutott.

A magyar válogatott – ahogy legutóbb is – az elitkörbe jutott, csoportelsőként. A 13 selejtezőcsoportból az első kettő, illetve a két legjobb harmadik jut az elitkörbe. A 28 csapat jövő tavasszal, hét négyes csoportban folytatja, ahonnan a legjobbak jutnak el a 2010-es, romániai döntőbe.

Eredmények

3. forduló:
Magyarország-Lengyelország 2-0
Finnország-Moldova 6-2

A csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 6 pont, 2. Lengyelország 4 pont (2-2), 3. Moldova 4 (3-6), 4. Finnország 3
A csoportból az első két helyezett jutott tovább.

korábban:
2. forduló:
Magyarország-Finnország 1-0
Moldova-Lengyelország 0-0

1. forduló:
Magyarország-Moldova 0-1
Lengyelország-Finnország 2-0

Rovatok