Index Vakbarát Hírportál

Maradona legszebb gólját keressük

2010. október 31., vasárnap 18:00

A minden idők legjobb játékosának tartott argentin 292 gólt rúgott, villámgyors volt, nem lehetett tőle elvenni a labdát, a szabadrúgásokat is tökéletesen lőtte. Maradona 50 éves, góljaiból válogattunk, szavazzon!

Kinek lőtte a legszebbet?

  • 780
    Anglia
  • 130
    Lazio
  • 124
    Verona
  • 116
    Red Star Belgrade
  • 66
    Real Madrid
  • 34
    Milan
  • 29
    Belgium
  • 24
    San Lorenzo
  • 21
    Görögország
  • 13
    szabadrúgás a Milan ellen

Maradona 1986-ban Argentínának vb-t nyert, az évszázad legszebb találatát is neki szavazták meg. Gyors volt, tökéletesen lőtt, mindent tudott a játékról, volt, hogy az ellenfél is éljenezve ünnepelte gólját. Játszott a Boca Juniorsban, a Barcelonában, a Napoliban és Sevillában is. Többszörös bajnok, kupagyőztes, UEFA-kupa győztes, a FIFA az évszázad játékosának választotta, edzőként már az argentin válogatottat is irányította.

Mielőtt Európába igazolt volna, az argentin Boca Juniorsban játszott, alábbi gólját a San Lorenzónak lőtte. A tizenhatós jobb sarkánál kapta a labdát, rávezette a védőre, egyet tolt rajta ballal, aztán ahelyett, hogy lőtt volna, a hosszúba emelt, erre senki nem számított.

Két évet játszott Barcelonában, a Real Madrid ellen először a kapust hülyítette meg, aztán még az egyik becsúszó védő mellett is elhúzta a labdát.

A Belgradnak olyan gólt lőtt, hogy egy belgrádi szurkoló szerint még a helyi drukkerek is ujjongtak. A kapus itt is azt hitte, lövés jön, Maradona ehelyett átemelte fölötte a labdát.

A Napoliban hét szezon alatt 81 gólt lőtt, a Veronának harmincról vágott hatalmasat: egy hosszú átadást vett át a kapunak háttal, megvárta, hogy pattanjon egyet, aztán a kint álló kapus fölött lőtte el a labdát.

A Milannak is zseniálisan talált be, elképesztően kis helyen oldotta meg másodpercek alatt a helyzetet.

A szabadrúgásokat is tökéletesen lőtte, nehéz lenne egyet kiválasztani, ezt a Milannak csavarta be a felsőbe tökéletesen, a kapusnak esélye sem volt.

A Lazio ellen a védő bénázását használta ki, azonnal lecsapott, aztán úgy lőtte el a kapus fölött a hosszúba, hogy oda sem nézett.

Az 1986-os mexikói vb-n szinte egyedül nyerte meg a tornát Argentínának, a belgák elleni meccsen a középpályáról indult, az egész védelmet megbolondította, nem tudtak vele mit kezdeni.

Utolsó, 1994-es vb-jén a görögök ellen egyérintőzés után lőtte ki a jobb felsőt.

Az 1986-os vb-n nem csak minden idők legvitatottabb, de a legszebbnek választott gólját is ő lőtte, a fél angol csapatból hülyét csinált.

Rovatok