Index Vakbarát Hírportál

Lazsálva rúgott hármat a PSV a Lokinak

2010. november 4., csütörtök 23:30

Csoportjának legnevesebb és legnehezebb ellenfelével idegenben játszott a Debrecen az Európa Ligában, és simán kikapott. A PSV meg sem erőltette magát, három kapufa mellett lőtt három gólt. Dzsudzsák csak kapufáig jutott, amikor kellett, bejátszotta a bal oldalt, nem tudták tartani. A PSV gyakorlatilag továbbjutott, a DVSC kiesett.

A két héttel ezelőtti hazai, 2-1-es vereség után idegenben még inkább kalkulálható volt a Debrecen veresége az Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában. A magyar bajnok egy csatárral (Coulibaly) állt ki, ami előre jelezte, nagy vereségbe nem szeretne beleszaladni a Loki. Még így is majdnem sikerült megalázó verést kapnia.

A PSV nem kezdett nagy lendülettel, mert az első meccs alapján leszűrhették játékosai, ha felgyorsítják a játékot, a Debrecen csak keresi a labdát, nem tudják a lépést tartani.

Az első komoly lövés Dzsudzsáké volt, a bal oldalról befelé cselezett, jobbal lőtt, Malinauskas bravúrral hárított, a kipattanót is megfogta. Előtte egy beívelésről maradtak le a magyar védők, de egymás elöl fejelték el a hollandok.

A 22. percben került előnybe a hazai csapat, Dzsudzsák a háta mögött zárkózó Afellayt játszotta meg, aki tolt egyet a labdán, Czvitkovics öregurasan követte, a vb-ezüstérmes játékos lőhetett 22-ről, és nagyon pontosan lőtte ki a bal alsót. Mijadinoszki lába alatt suhant el a labda, ha jobban figyel, elakadhatott volna benne.

A gól túlságosan is megnyugtatta a hollandokat, Laczkó előretörésénél nem tudtak szerelni, lőni azonban gyengébbik lábával, jobbal nem mert, de így is tökéletesen vette észre Czvitkovicsot, aki állítgatás nélkül lőtt 12 méterről, egy méterrel mellé.

Toivonen kapufával válaszolt, majd Reis belőtte a második PSV-gólt. Toivonen ugratta ki a brazilt, aki elpasszolta a labdát a kifutó kapus mellett, ami a kapuba pattogott.

Az első játékrészt Czvitkovics szabadrúgása valamint Coulibaly távoli lövése zárta, utóbbi volt veszélyesebb, mert legalább eltalálta a kaput.

A fordulás után is távolról próbálkozott a magyar csapat, előbb Czvitkovics, majd Bódi tüzelt, Isaksson mindkétszer jól nyújtózott, mert beleért a lövésekbe. Laczkónak is volt egy helyzete, de nem akkora, mint Dzsudzsáké, aki 17-ről nagy kapufát lőtt.

A hajrában Toivonen még lőtt egy kapufát, a PSV nem erőltette, biztosan tartotta a labdát, a Loki így is elfáradt. Ha az ellenfél ritmust váltott, érezhetően bajban voltak a magyarok, könnyedén gurigázták ki a védelmet.

A csereként beállt Wuytens szokatlanul aktív volt, át is vert gyorsan két magyar védőt, és Malinauskas szeme közé vágta a labdát. A litván kapus még egy fejest védett, így legalább nem lett megalázó a különbség.

A Debrecen negyedik EL-meccsét is elvesztette, ezzel kiesett. A magyar bajnok legközelebb december 1-én lép pályára a sorozatban, az ukrán Metaliszt Harkivhoz látogat.

Rovatok