Index Vakbarát Hírportál

A japán Beckhamre hajt a Pool és a Milan

2010. november 12., péntek 12:10 | aznap frissítve

Keisuke Honda győztes gólt rúgott Kamerunnak, a Dánok ellen zseniális szabadot lőtt, tovább is jutottak a vb-n. A CSZKA Moszkva középpályása 10 millióért kelhet el.

A Liverpool 9 millió eurót adna Keisuke Hondáért, a japánok vb-hőséért, a CSZKA Moszkva középpályásáért, akit a Milan is szeretne megszerezni. A 24 éves játékos több poszton is bevethető, második csatárként is jól játszik.

Honda 2009-ben négy évre igazolt Moszkvába, de orosz értesülések szerint 9 millió euró körüli összegért hajlandóak eladni. A Liverpool ennyit kínált, de korábban a Milan is érdeklődött, az olaszok nem tettek még konkrét ajánlatot. A futballistát leghamarabb a januári átigazolási időszakban lehetne megszerezni.

Honda 2008-ban mutatkozott be a Japán válogatottban, első találatát Chile ellen szerezte. A dél-afrikai vb-n az első csoportmeccsen győztes gólt lőtt Kamerunnak, a meccs embere lett. A harmadik találkozón a dánok ellen szabadrúgásból szerzett vezetést, lövése Cristiano Ronaldo technikájához hasonlított, Japán csoportmásodikként jutott tovább.

A nyolcaddöntőben Paraguay ellen tizenegyesek után estek ki, Honda belőtte a sajátját.

Eddig a Liverpoolban és a Milanban sem játszott japán futballista, Honda lenne az első. Szabadrúgás-specialista, hazájában Beckhamhez hasonlítják, csak ő ballábas.

Rovatok