Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák csapattársát igazolja le a Barca

2010. november 16., kedd 14:42

Ibrahim Afellay három millió euróért érkezik, amint a januári átigazolási szezon megkezdődik. Fél év múlva már nem kapott volna érte pénzt a PSV.

Januártól a Barcelonában folytatja Ibrahim Afellay, a PSV középpályása, Dzsudzsák Balázs csapattársa. A holland válogatott játékost három millió euróért viszik a katalánok, a szerződés január 1-én, az igazolási szezon első napján lép életbe.

"Soha nem voltam még sem Barcelonában, sem a Camp Nouban, de nagyon szeretem nézni a csapat játékát, mert látványos focit játszanak. Látom, hogy Guardiola milyen eredményeket ér el, és bár nem ismerem személyesen, ezek alapján egyértelmű, hogy nagy edző" - mondta Afellay, akinek júniusban jár le szerződése a hollandokkal.

A 24 éves támadó irányítóként, szélsőként és csatárként is bevethető, ez a nyolcadik szezonja Eindhovenben, 154 meccsen 34 gólt lőtt. 2007-ben az év fiatal játékosának választották hazájában, tagja volt a 2008-as Eb- és a dél afrikai vb-keretnek is, vb-2. A PSV első csapatában 17 évesen mutatkozott be.

Afellay a tizennyolcadik holland futballista a Barcelonába történetében és a nyolcadik, aki a PSV-től érkezik.

Rovatok