Index Vakbarát Hírportál

Drogbát teszteli az NB III.-as Szeged

2010. november 16., kedd 15:30 | aznap frissítve

Didier unokatestvére, Severin szinte az egész magyar harmadosztályt végigjárta, sehol sem tudott megragadni, leggyakrabban a képzetlensége miatt kellett távoznia. Drogba testvére az Újpestnél is próbálkozott, Joel sem tudott Magyarországon stabil játékossá válni.

A Chelsea csatár unokatestvére nem a Premier Leauge, de a magyar első osztály szintjét sem üti meg. Major László, a harmadik osztályban játszó KITE vezetőedzője a szegedma.hu-nak úgy nyilatkozott, van még mit javítani Drogba edzettségi szintjén, erőnlétileg is fel kell hozni. A elefántcsontparti több hétig fog a szegedi csapattal edzeni, hogy kiderítsék, megfelel-e követelmények.

A 24 éves Saint Severin Zeze Drogba unokatestvéréhez hasonlóan a csatárt játszik, de támadó középpályásként is bevethető. A karrierjét elefántcsontparti csapatokban kezdte, játszott a a Toumodi FC-ben, az Abidjan University Club-ban és az ES Bingerville-ben. Franciaországban is szerencsét próbált, majd a magyar alsóbb osztályok csapatai között ingázott.

Severin karrierjét Szegeden élő menedzsere, Fofana Lassina Fodox egyengeti. Játékosa 2006-ban bukkant fel először Magyarországon, neve a Honvédnél is szóba került, a Vasassal is tárgyalt, majd 2006 novemberében a PMFC-hez ment próbajátékra. A Pécs akkori edzője, Keszei Ferenc jellemzése szerint tehetséges támadó, de a csapatnak Drogbánál érettebb, képzettebb futballistára volt szüksége.

2007-ben az NB III-as Kozármislenynek adta volna  kölcsön a Pécs, de végül nem szerződtették le. Ugyanezen év februárjában már Budafokra ment próbajátékra, az MTK ellen be is mutatkozott, de ott sem kellett. A Szentlőrincnél is tesztelték, végül a BLASZ I.-es Budatétény SE-nél kötött ki. 2008 elején még az NB II.-es Kaposvölgynél próbálkozott, de szlovák csapatok is érdeklődtek iránta.

2008-ban az akkor első osztályú bajnok az MSK Zilina hívta, de csak a B-csapatba fért be. 2008 nyarán a harmadosztályú LAFC játékosa lett, majd a Szepsihez került, de ők is továbbadtak rajta, amint feljutottak a másodvonalba. Drogba 2010. júniusáig a Homonnában futballozott, azóta szabadon igazolható.

A másik "magyar" Drogba

Magyar csapatoknál Severin mellett egy másik Drogba, Joel is feltűnt. Joel a bátyjával, Didier-vel a Le Mans-ban kezdett focizni, Franciaországban alsóbb osztályú csapatokban játszott, 2005-ben az Újpesthez került. Ott már az első edzésén megsérült, de amúgy sem nyújtott megnyerő teljesítményt, gyorsan megváltak tőle.

Később számos csapattal hozták hírbe, de sohasem jöttek be a számításai. Szinte minden európai bajnokságban feltűnt, sőt Vietnamban is, de legtöbbször csak néhány meccs jutott neki gyenge képességei miatt. Volt, hogy a német ötödosztályban a Bielefeld amatőrcsapatától is elutasították.

Rovatok