Index Vakbarát Hírportál

Barca-nyolcas Romarióval és Ronaldóval

2010. november 22., hétfő 20:03

A Barcelona szombaton nyolcat lőtt Almeríában, de volt már ennél nagyobb arányú győzelme is, a klub legendás magyar középpályása egymaga hetet vágott a Gijónnak, 9-0-ra nyertek. Legutóbb 14 éve jött össze nyolc, Ronaldóval a pályán.

Idegenben verte 8-0-ra a Barcelona az Almeríát a spanyol bajnokság tizenkettedik fordulójában, ha visszanézünk a klub történetében, a katalánoknál nem ritka az ilyen nagyarányú győzelem.

A klubtörténet legjobbjának választott Kubala Lászlóval ennél is többet rúgtak, kilencet, a magyar ráadásul hetet lőtt: az 1951-52-es szezonban a Sporting Gijónt verték 9-0-ra. Abban az idényben a bajnokságot és a kupát is megnyerték.

Legutóbb 1996-ban nyert 8-0-ra a Barca, otthon, a Logrones ellen, Sir Bobby Robsonnal a kispadon. Akkor is volt egy öngól, a kétszeres aranylabdás brazil Ronaldo, az ugyancsak aranylabdás bolgár Sztojcskov és Giovanni is kettőt rúgott, Pizzi volt még eredményes.

Sztojcskov ott volt, és gólt is lőtt két évvel korábban is, 1994-ben az Osasuna elleni hazai bajnokin, amikor szintén rúgtak nyolcat, de kaptak is egyet. A meccsen három tizenegyes is volt, mindhármat belőtték, Koeman kettőt is. Romário hármat vágott, Amor és Estebarazanz volt még eredményes.

A 2000-2001-es szezonban a Camp Nouban verték 7-0-ra az Athletic Bilbaót, akkor még Pep Guardiola, a csapat jelenlegi edzője is játszott, Luis Enrique, a Barcelona B mostani trénere mesterhármast ért el.

A klub legnagyobb bajnoki győzelmét 1949-ben hozta össze, 10-1-gyel semmisítette meg a Gimnastic Tarragonát, Navarro ötöt, Caesar hármat szerzett.

Minden idők legjobb Barcelona játékosa

Kubala tíz évet játszott a Barcelonában, 186 meccsen 131 gólt lőtt, négy bajnokságot nyert a csapattal. 1958-tól Kocsissal és Cziborral, az Aranycsapat két tagjával játszott együtt a klubnál. Az 1999-es centenáriumi ünnepségen minden idők legjobb Barcelona játékosává választották, a Camp Nou stadion főbejáratával szemben szobrot emeltek neki.

Rovatok