Index Vakbarát Hírportál

A NAC Breda leiskolázta a PSV-t

2010. november 26., péntek 22:48 | aznap frissítve

Nagy meglepetésre a NAC Breda 4-2-re legyőzte a PSV-t a holland futballbajnokság 16. fordulójában. A pályán három magyar futballista is játszott.

A 15. és a 33. percben is vezetett a PSV mégis kikapott a NAC Breda otthonába, a Rat Verlegh Stadionban, ahol 2006. április 16-a, azaz öt bajnoki meccs óta nem tud nyerni.

A hazaiaknál Horváth Gábor és Fehér Csaba, a vendégeknél Dzsudzsák Balázs kezdett, azaz három magyar válogatott futballista is szerepelt a holland futballbajnokság péntek esti meccsén.

Az első negyedóra végén Jonathan Reis szerzett a PSV-nek vezetést, majd félóra után Lens beadásából Dzsudzsák passzolta négy méterről a kapuba a labdát. Leonardo és Amoah góljaival viszont így is 2-2-es döntetlennel mentek a szünetre a csapatok.

A második félidőben még két lehetősége volt a NAC Bredának, előbb Busszabun, majd Amoah másodszor is kihasználta ezt, így a NAC úgy nyert, hogy gyakorlatilag az összes ziccerét értékesíteni tudta, megérdemelten nyert. Fehér és Horváth, illetve a másik oldalon Dzsudzsák végig a pályán volt. Az NAC sikerének értékét növeli, hogy a PSV ebben a szezonban először kapott ennyi gólt bajnoki meccsen.

Rovatok