Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo vagy Messi dönti el?

2010. november 29., hétfő 13:29

A Barcelona-Real Madrid rangadón két aranylabdás néz szembe egymással, a góllövőlistán egymást üldözik, amelyikük jobb napot fog ki, eldöntheti a meccset.

A Barcelona-Real Madrid nem csak két BL-győztes, többszörös bajnok edzőről, hanem a legutóbbi két aranylabdás harcáról is szól majd. Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is bombaformában van, többször játszottak már egymás ellen, El Clásicón eddig kétszer. Messi kettőt rúgott, amikor Ronaldo volt az ellenfél,  Ronaldo a Manchester United játékosaként egy kihagyott tizenegyesig jutott a Barcelona ellen.

Ha a képességeiket nézzük, egyikbe sem lehet belekötni, erősek, villámgyorsak, tökéletesen lőnek, a labdát csak szabálytalanul lehet tőlük elvenni, hibátlanul cseleznek. Ronaldo jobban fejel, de Messi pont a Manchester United elleni Bajnokok Ligája döntőjében bizonyította, hogy fejjel sem alkalmatlan, Xavi beadását van der Saar felett fejelte kapuba.

Egymás elleni statisztikájuk Messinek kedvez, öt meccs, három győzelem, egy döntetlen, egy vereség.

A szezonban Ronaldo tizennégy, Messi tizenhárom gólnál jár. Messi a Barcelona legutóbbi tíz meccsén tizennégy gólt rúgott, a portugál a Madrid utóbbi két meccsén ötöt.

"Bosszúvággyal érkeznek hozzánk, amióta 6-2-re vertük őket Madridban, nagyon meg akarnak minket verni. - nyilatkozta Messi.

"Nagyon magas szinten játszanak, látványos meccs lesz. A jobb csapat fog nyerni, ez pedig a Real Madrid. Messi most fantasztikus formában van. Az egész világ róla és rólam beszél, de a Barcelona-Real Madrid nem kettőnkről szól, ráadásul egészen más típusú játékosok vagyunk." - mondta Ronaldo.

Rovatok