Index Vakbarát Hírportál

Nem a miénk a világ legjobb csapata, csak próbálunk jól futballozni

2010. november 30., kedd 15:32

A Barcelona edzője szerint szerénynek kell maradniuk, a Real Madrid és köztük nem ekkora a különbség, Puyol álommeccsről beszél, az első Clásicóján két gólt szerző David Villa játékstílusuk győzelmét emelte ki az 5-0 után.

Visszafogottan nyilatkozott Pep Guardiola a Real Madrid elleni 5-0-s győzelem, a két gólt szerző David Villa boldog, Iniesta a motivációt emelte ki, Puyol szerint álomrangadó lett a hétfői Barca-Real.

"Most boldogok vagyunk, mert rengeteg embernek örömet okoztunk ezzel a győzelemmel, de sok van még a bajnokságból. A két csapat között nem ekkora a különbség, nekünk nagyon jól ment, nekik semmi sem sikerült. Nem vártam ilyen eredményt, nagyon ritkán történik ilyen - szerénykedett Guardiola edző. - Nem mi vagyunk a világ legjobb csapata, csak próbálunk jól játszani. Szerénynek kell maradnunk, majd az idő eldönti, kik is voltunk valójában. Elsősorban azért vagyok boldog, ahogyan nyertünk, hosszú folyamat volt, amíg a Barcelona kialakította azt a sajátos stílusát, amivel most a Madridot vertük".

"Többet nem is kívánhatnék, ez volt az első Clásicóm. A játékstílusunk győzött, két gólt rúgtam, amihez persze a csapattársaim csodálatos játékára is szükség volt" - mondta David Villa, aki nyáron a Valenciától érkezett.

"Erre a meccsre sokáig emlékezni fogunk. Nagyon motiváltak voltunk, már az elejétől világossá tettük, hogy nyerni akarunk" - mondta a gólpasszt adó Iniesta.

"Álommeccs. Jó csapat ellen léptünk pályára, de mi jobbak voltunk. Azt viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy ez is csak három pont, tovább kell dolgoznunk - nyilatkozta Puyol, aki nem haragszik válogatottbeli csapattársára, a kiállított Sergio Ramosra. - Jóban vagyunk, már el is felejtettem, hogy ellökött. Az ilyen előfordul a pályán, nem foglalkozunk vele."

A Real-edző José Mourinho sportszerűen viselte karrierje legnagyobb vereségét, a két csapat tavasszal Madridban találkozik a bajnokságban, de még a Spanyol Kupában vagy a BL-ben is összefuthat.

Rovatok