Index Vakbarát Hírportál

49 gól hat meccsen egy hónap alatt

2010. december 1., szerda 17:42

Október végétől november végéig szokatlanul sok gól esett komoly csapatok nagy meccsein és volt egy Eb-selejtezős alázás is.

A PSV Eindhoven október végén 10-0-ra verte a Feyenoordot, és ritkán, a modern futballban különösen ritkán látható sorozatot indított be. Öt hét, hat meccs, hat győzelem, negyvenkilenc rúgott gól, átlagban több mint nyolc 90 percenként.

A PSV az első félidőben még csak kettőt, a másodikban már nyolcat rúgott otthon a Feyenoordnak, Dzsudzsák kettőt vállalt. A vendégek legsúlyosabb veresége volt ez, azóta hat bajnoki meccsen összesen kaptak nyolcat.

Az Aberdeen sem kapott még ki soha 9-0-ra, a Celtic ellen sikerült, bár azóta is szenvednek - négy meccs, négy vereség - nem kaptak összesen ennyit.

Finnország EB-selejtezőn lőtt nyolcat San Marinónak, ez az egyetlen kiscsapatalázás. Október elején mi is 8-0-ra vertük őket, a svédektől is hatot kaptak.

Az Almería nyolcat szedett be a Barcelonától, előtte tíz bajnokin tízet kapott.

A Blackburn 7-1-re veszített a Manchester United vendégeként, az előző tizennégy forduló alatt rájuk sem volt jellemző a sok kapott gól, összesen tizennyolcat szereztek ellenük.

A Lierse a Standard Liege-től kapott hetet rangadón, nagyon nem megy nekik, tizenhat meccsen huszonhetet kaptak.

Barcelona-Real Madrid 5-0

A hétfői Clásicón annyi gól nem esett, mint a fent említetteken, de egy ilyen összeállításból nem hiányozhat: ritkán fordul elő, hogy a tabella első két helyezettje között ekkora különbség legyen.

Rovatok