Index Vakbarát Hírportál

Az oroszok űrstadionokkal mennek 2018-ra

2010. december 2., csütörtök 13:38

Négy európai ország közül választják ki, hogy nyolc év múlva ki lesz a vb-házigazda, az angol, az orosz, a spanyol-portugál és a belga-holland pályázat is kampányfilmmel készült. Ha a stadionterveket nézzük, nem kérdés, ki nyer.

Csütörtök délután Zürichben dől el, melyik ország rendezi a 2018-as és a 2022-es labdarúgó világbajnokságot. Már korábban kiderült, hogy nyolc év múlva Európában lesz a torna, ha a kampányfilmeket nézzük, Anglia a leggyengébb, bemutatójukban egyetlen angol játékos van, az oroszoké a legerősebb, ők külön filmet készítettek a stadionokról is.

Az angolok Rooneyval, Ronaldóval, Eto'o-val, Drogbával, Fernando Torresszel reklámozzák magukat, ezek közül kettő nem is Angliában játszik, és csak egyikük angol. Ronaldo és Torres feltűnése ráadásul a rivális spanyol-portugál pályázat miatt is érthetetlen, Eto'o nem is futballozott soha a Premier League-ben. A BBC szerint a spanyolok szóvá is tették Torres bevonását Zurichben.

Az oroszok sokkal hangulatosabb filmet hoztak össze, de ami abszolút mellettük szól, az a lehetséges helyszínekről készített videójuk. Ha ez alapján kellene dönteni, biztosan ők nyernének.

A spanyol-portugál kettős is remek filmet hozott össze, megszólal benne Vicente del Bosque, a világbajnok spanyol válogatott szövetségi kapitánya.

A holland-belga kampányfilm készítői nem vettek bele sem focistát, sem edzőt, inkább az atmoszférára, mintsem a szakmaiságra törekedtek.

Eredményhirdetés délután négykor, Sepp Blatter elárulja a 2022-es vb-rendezőt is, arra Ausztrália, Japán, Katar és Dél-Korea pályázik.

Rovatok