Index Vakbarát Hírportál

Hízelgő, hogy nem vagyok közömbös

2010. december 3., péntek 09:20

1995-ben a Bajnokok Ligájában duplázott Vincze Ottó, karrierje azonban nem teljesedett ki, ebben közrejátszott egy rossz kölcsönadás is. A Fradi egykori játékosa jelenleg a BL-közvetítések szakértője.

A sorrend:

Hrepka Ádám: 666
Sándor Tamás: 831
Dombi Tibor: 742
Kozma István: 697
Tököli Attila: 480
Vincze Ottó: 1645
Molnár Balázs: 354
Kenesei Krisztián: 221
Lendvai Miklós: 143
Kovács Zoltán: 207

Hatezren szavaztak a  nemrégiben feltett kérdésünkre: melyik magyar futballista igazolt legrosszabbul külföldre?

A szavazatok közel harminc százalékát az egykori ferencvárosi Vincze Ottó szerezte meg. Ebben nyilván közrejátszott az ismertsége, valamint az, hogy neki volt legalább egy olyan nemzetközi meccse, amelyik még most is emlékezetes: az első magyar főtáblás Bajnokok Ligája-győzelem az ő átütő játékával, két góljával született. A Fradi 1995 szeptember 13-án Zürichben 3-0-ra verte a Grasshopperst, és átmenetileg vezette csoportját a Real Madrid és az Ajax előtt.

„Nem hiszem, hogy azt kellene mondanom, sajnos én nyertem ezt a szavazást. Inkább úgy ítélem meg, hízelgő, hogy a szurkolók előtt még nem vagyok közömbös. Nyilván jobban örültem volna, ha valamilyen kellemes, pozitív emlék jön elő, de ezzel sincs bajom” – kezdte a több mint 1600 szavazattal első válogatott középpályás.

„Jogtalan és indokolatlan volt a kiállításom a Barcelona B csapatában, miután beskatulyáztak. Mondjuk, ha reálisan nézem a dolgot szakmailag, a legjobbak közé elég nehéz lett volna beverekednem magam, mert a Barcelonában akkor is hatalmas sztárok játszottak, elég Sztojcskovot vagy Romáriót említenem. A helyzetem az sem könnyítette, hogy a svájci Sion elnöke túl mohó volt, sok pénzt szeretett volna értem látni, szerette volna, ha megvásárolnak a katalánok."

"Az is volt a Barca terve, hogy nemcsak kölcsönbe kerülök hozzájuk, hanem végleg, és majd továbbadnak egy gyengébb csapathoz, ahonnan megerősödve térek vissza hozzájuk. Nem így alakult, fájlalom, hogy nem mutathattam meg magam igazán Spanyolországban, és fél év után már újra a Fradiban voltam. Az akaratommal, az elszántságommal semmi baj nem volt” – jelentette ki Vincze.

Vincze büszke arra, hogy jelenleg a tv2 BL-közvetítéseiben szerepet kaphat, így találkozott legutóbb Zidane-nal, akivel beszélgetett is egy kicsit, és a játékosok közül ő meg merte állítani Cristiano Ronaldót, akivel beszélgetett is egy keveset az Ajax-Real után.

„Talán érzik, hogy valaha én is ebben a közegben mozogtam, ezért szívesebben beszélgetnek velem, mint egy kívülről érkező riporterrel” – összegzett a 36 éves játékos.

Vincze majdnem kétszer annyi szavazatot kapott, mint a második Sándor Tamás, akinek a Torino volt túlzottan erős, és csak egy meccset játszott az olaszoknál. Sándor nagy versenyben volt barátjával, Dombi Tiborral, aki a Liverpoolban próbálkozó Kozma Istvánt taszította le a dobogó harmadik fokáról.

Rovatok