Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák Balázs megállíthatatlan

2010. december 4., szombat 22:26

5-2-re nyert a PSV a Heracles Almelo ellen, és vezeti a holland bajnokságot. Dzsudzsák Balázs bombaformában játszik, góllal és gólpasszokkal járult hozzá a győzelemhez.

A holland bajnokság 17. fordulójában a PSV hazai pályán hóesésben fogadta a Heracles Almelót. A gyengén szereplő vendégcsapat meglepte az Eindhovent, a 27. percben Ramos da Silva góljával vezetést szereztek.

A PSV a 36. percben Dzsudzsák góljával válaszolt: a szélső a 16-oson belül kapta a labdát, két csellel tisztára játszotta magát, majd kereszte lőtt a kapu jobb sarkába.

Dzsudzsák a következő gólban is benne volt, a 41. percben mesteri átemeléssel Toivonent hozta helyzetbe. A védők közül kilépő csatár nem hibázott, 2-1-re ment a PSV.

Az Almelo nem adta fel, a 67. percben megint Ramos da Silva volt eredményes. A 70. percben az Almelóból buktatásért Reekers megkapta második sárgáját is (a kiállítást Dzsudzsák harcolta ki), tíz emberrel a vendégcsapat már nem tudta tartani a PSV-t, és még három gólt kapott. Toivonen a 73. percben egy Dzsudzsák-passzból újra gólt szerzett, majd a meccs utolsó perceiben Affelay (a szabadrúgás előtt Dzsudzsákot vágták fel) és Berg is betalált.

Dzsudzsák már a csütörtöki Európa Liga mérkőzésen is nagyot játszott, bár nem lőtt gólt a Sampdoriának, csapata egyik legjobbja volt. A meccsre a Juventus játékosügynökei is elutaztak miatta.

Rovatok