Index Vakbarát Hírportál

A Zilináé a BL legrosszabb gólkülönbsége

2010. december 9., csütörtök 16:28 | nyolc éve frissítve

A Bajnokok Ligája történetében eddig egyetlen csapat sem zárta olyan gyenge gólaránnyal a csoportkört, mint most a szlovákok. A tavalyi Debrecennél is rosszabb a 3-19, de rosszabb-e, mint a Maccabi Haifa 2009-es 0-8-a?

Melyik a legpocsékabb 0 pontos BL-csapat?

  • 640
    Debrecen, 5-19
  • 565
    Zilina, 3-19
  • 333
    Maccabi Haifa, 0-8-as gólkülönbség
  • 21
    Dinamo Kijev, 4-19

Tizenkilenc kapott és három rúgott góllal lett utolsó BL-csoportjában a szlovák Zilina, ennyire gyenge gólkülönbséggel még egyik csapat sem teljesített. Kapott gólokban a tavalyi Debrecen, a Dinamo Kijev és a Fradi rekordját állították be, de gólarányuk rosszabb. A Fradi kilencet lőtt tizenöt éve, a Dinamo Kijev két éve négyet, a DVSC ötöt.

Hat meccs, hat vereség a Zsolna mérlege, a Marseille-től hetet, a Chelsea-től négyet kapott. Utolsó két, tét nélküli találkozóján vezetett, de a Chelsea és a Szpartak Moszkva is fordított.

A két évvel ezelőtti kiírásban a Dinamo Kijev szerepelt hasonlóan, 4-19, hat vereség.

A Debrecen a 2009-2010-es szezonban kapott ugyancsak tizenkilencet öt ellenében, nulla pont, a Liverpool, a Fiorentina és a Lyon is oda-vissza verte.

Sokáig a Ferencváros tartotta a negatív gólrekordot, első magyar BL-csapatként kapott tizenkilencet, de szerzett kilencet, ráadásul a Grashopperst idegenben verte, a Real Madriddal és a svájciakkal is ikszelt itthon, öt pontot szerzett, harmadik lett a csoportban, ami közel sem a lúzer kategória.

Sokkal inkább az viszont az izraeli Maccabi Haifa tavalyi 0-8-as gólkülönbségű, nulla pontos, hat vereséges teljesítménye. Hat meccsen egyetlen gólt sem tudtak szerezni, ami a Zilinának és a Debrecennek is többször sikerült.

Rovatok