Index Vakbarát Hírportál

Drogba hős lehetett volna, de hibázott

2010. december 12., vasárnap 21:04

Didier Drogbának köszönheti az egyenlítést az utóbbi időben bukdácsoló Chelsea, azonban az elefántcsontparti az utolsó pillanatban kihagyott büntetőjével a győzelmet is biztosíthatta volna a Tottenham ellen, így azonban a kétszer is hibázó Gomes kapus is kompenzálhatott.

Csak 1-1-es döntetlent tudott kiharcolni a Premier League-ben már öt forduló óta nyeretlen Chelsea a Tottenham otthonában, pedig volt esélye a győzelemre, a korábban parádésan egyenlítő Didier Drogba a 93. percben hagyta ki a sorsdöntő büntetőt.

A Chelsea 2005 óta nem tudott nyerni a Tottenham otthonában, és hiába birtokolta többet a labdát az első félidőben, a 15. percben Jermain Defoe nagyszerű passzt adott a három védő mellett keresztben érkező Pavljucsenkónak, aki kilőtte a bal sarkot, Petr Cech kapusnak esélye sem volt. A Chelsea-nek ugyan több kapura lövése is volt a félidőben, de egyszer sem tudott igazán veszélyes lenni.

A szünetről visszaérkezve Carlo Ancelotti beküldte Didier Drogbát, akinek lövését rögtön hárítania is kellett Heurelho Gomes kapusnak. Miközben a Tottenham a másik oldalon Peter Crouch-csal erősített, Drogba hatalmas góllal egyenlített a 70. percben. Cech hosszú indítását lekezelve lerázta a védőjét, és azonnal lőtt. A lövés villámcsapásként érte a hátradőlő Tottenham-kapust, akiről éppen mögé, a kapuba pattant a labda.

A mérkőzés végén is Gomes és Drogba lett a főszereplő: a kapus a hosszabbítás első percében beleszaladt Ramiresbe, így a Chelsea az utolsó pillanatban büntetőhöz jutott. Drogba lövését azonban két nagy hibáját orvosolva jól olvasta a vetődő kapus, így végül döntetlennel zárult a mérkőzés.

Rovatok