Index Vakbarát Hírportál

Maradonával futtatnák fel a Blackburnt

2010. december 14., kedd 17:10

A PL-13. klub már ki is rúgta Sam Allardyce edzőt, mert elégedetlen a mutatott játék minőségével.

Miután hétfőn menesztették Sam Allardyce-t, az eddigi edzőt, Diego Maradonát szeretnék legjobban a kispadra a Premier League-ben szereplő Blackburn Rovers tulajdonosai, írja a Daily Mirror.

Az indiai tulajdonosok azért rúgták ki Allardyce-t, mert elégedetlenek voltak a csapat idei teljesítményével. Az évek óta középcsapat most is tizenharmadik a húszcsapatos bajnokságban, mindössze hat ponttal van lemaradva az ötödik Tottenham mögött.

A klubot egy hónapja birtokló baromfitenyésztő- és feldolgozó cég szerződést kötött a Kentaro nevű ügynökséggel, ahol az a Jerome Anderson a főnök, aki a Manchester Citynek is több játékos megszerzésében segített, amikor Sven-Göran Eriksson volt az edző.

Úgy tűnt, a Blackburn tulajdonosai egyre inkább hallgatnak Anderson véleményére, mint Allardyce-éra, ráadásul többször kritizálták a csapat stílusát és taktikáját. Allardyce nem akarta a futballistákat, akiket a Kentaro közvetített volna ki, állítólag ezért kellett mennie.

"Nem csak eredményeket, hanem szórakoztató játékot is akarunk" - mondta Anuradha J Desai, a Venky's Hatcheries Group, a klubtulajdonos cég indiai elnöknője.

A klubnál a nem rég menesztett Ajax edző, Martin Jol és az ugyancsak kirúgott ex-Newcastle-tréner, Chris Hughton neve is felmerült, arról is hallani, hogy a tulaj mindenképpen angol vezetőedzőt szeretne.

"Jó futballt akarunk látni, a Roversnek ötödik, negyedik vagy még annál is jobb helyen kell végeznie - mondta a tulajdonosnő. - Angol tréner kellene, de az sem lenne rossz, ha olyan jönne, aki még híresebbé tenné a Blackburn Roverst".

Maradona néhány hete járt Angliában, akkor azt nyilatkozta, ha komoly ajánlatot kap, elfogadja. "Itt minden annyira tökéletes, a játékosok, a menedzserek, az edzők. A futballisták mindent megkapnak, amire szükségük van" - dícsérte a körülményeket a Sky Sportsnak.

Maradona nyárig szövetségi kapitány volt, az argentin válogatottat 2008. júliusától irányította. A világbajnokságon a németek ellen estek ki, nem hosszabbítottak szerződést vele.

Összehozták azóta az Aston Villával, de a megkeresését a klub és Maradona is cáfolta.

Rovatok