Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsákért 12 millió eurót fizet a Kijev?

2010. december 16., csütörtök 11:56

A PSV magyar szélsője iránt a Juventus és a Werder Bremen is érdeklődött, úgy tűnik, a Dinamo kész kivásárolni a szerződéséből.

A 4-4-2.com értesülései szerint a Dinamo Kijev kivásárolná a PSV-ből az itthon az év labdarúgójának és Magyar Aranylabdásnak is megválasztott szélsőt. Dzsudzsák iránt korábban aJuventus is komolyan érdeklődött, de az olasz klub csak hatmillió eurót fizetett volna. A német futballportál korábbi információi szerint a Werder is megvette volna Dzsudzsákot. Az elmúlt évben azonban sok nagynevű klubnál is felmerült a neve, többek között a Real Madrid, a Liverpool és Arsenal is érdeklődött iránta.

A PSV nem szívesen engedné el, két héttel ezelőtt a 2012-ig szóló szerződése 2015-ig tartó hosszabbításról tárgyaltak, és a klub éppen ezért állapított meg magas, 12 milliós vételárat. A Dinamo Kijev állítólag hajlandó megadni ezt az összeget (a footballpress.net csak hatmilliós ajánlatról tud). A Kijev 2015-ig szerződtetné Dzsudzsákot, és évi három millió eurós fiezetést adna.

Dzsudzsák ügynöke, Soren Lerby egy hónappal korábban még úgy nyilatkozott, hogy a szélső ezt a szezont még a PSV-ben tölti, Lerby akkor 8-10 millió euróra becsülte Dzsudzsák árát. A transfermarkt.de szakportál 10 millió euróra árazta be Dzsudzsákot.

A Dinamo jelenleg a második áll az ukrán bajnokságban, szerdán elsőként jutott tovább az Európa Liga E csoportjából. A Kijevnek volt már magyar játékosa, Bodnár László 2000 és 2004 között, Farkas Balázs 2006-tól az idei év tavaszáig játszott az ukránoknál.

Rovatok