Index Vakbarát Hírportál

EL: Huszti, Juhász, Dzsudzsák bent maradt

2010. december 17., péntek 12:18 | nyolc éve frissítve

Az Európa Liga-címvédő Atletico Madrid kiesett az utolsó csoporkörben, a Zenit sportszerűsége Juhász Rolandék továbbjutását hozta. A Stuttgart kíméletlen volt, ötöt rúgott a tét nélküli mérkőzésen az Odensének.

A Juventus veretlenül végzett a csoportkörben, mégsem jutott tovább, a  hat döntetlennel szerzett hat pont csak a 3. helyre volt elég. A győzelemmel lett volna esélyük továbblépni, a Manchester City ellen vezettek is. A 43. percben Gianetti érkezett középen egy oldalról beadott lapos passzra, és elcsavart a kapus mellett. A City a 76. percben Jo góljával egyenlített: a kapunak háttal állva vette át a labdát, majd félfordulatból kiszúrta a bal alsó sarkot.

Ugyanebben a csoportban a Salzburg csak két pontot szerzett, az osztrák csapat utolsó meccsén a Lech Poznantól kapott ki 1-0-ra. Stilics bombája már a 30. percben eldöntötte a mérkőzést.

A B csoport legnagyobb vesztese az Atlético Madrid. Tavaly megnyerte a EL-t, idén már a csoportkört sem élte túl, a Leverkusennel játszott 1-1-gyel csak harmadikok lettek. A 69.percben a két védő között álompasszot kapó Helmes jutatta előnyhöz a Bayert. Három perccel később Aguero remek cselsorozata után Merida lőhetett tiszta helyzetből, és visszaadta a továbbjutási reményeket. Újabb gólt azonban nem jött.

A B csoport másik meccsén a már kiesett Rosenborgot fogadta a Thessaloniki. A görög csapat a két félidő végén rúgott gólokkal ment tovább. Cesarec a 45., Faty a 90. percben talált be. Az első gólhoz a Rosenborg-kapus óriási hibája kellett, nem tudott fogni egy leeső labdát, az ellenfél elé ütötte, aki nem hibázott két méterről.

A C csoportban az első hely már eldőlt, a Sportingnak mindegy volt, mi lesz az eredmény. A Levszki Szófia még reménykedhetett a továbbjutásban, ha sok góllal veri a Sportingot, és a Lille kikap a Genttől. Egyik sem jött össze, a Levszki csak 1-0-ra nyert Mladenov 45. percben szerzett góljával, míg a Lille 3-0-ra verte a Gentet, ezzel továbbment. Obraniak, Frau és Sow talált be.

A G csoportban a Zenit már továbbjutóként játszott az AEK-kel, ennek ellenére nem adta fel a meccset, és 3-0-ra győzött Bukharov, Rosina és Denisov góljaival.

A Zenit sporszerű hozzáállása az Anderlechtnek kedvezett. Juhász Rolandék  2-0-ra verték De Sutter és Suarez góljaival a Hajduk Splitet és jobb gólkülönbséggel továbbjutottak. Huszti Szabolcs a Zenitbe a 74. percben állt be, Juhász Roland végig a pályán volt az AEK ellen.

Az H csoportban már mind a két továbbjutó megvolt a záróforduló előtt. A második Young Boys 1-0-ás vereséget szenvedett a Getafétől. A gólt a 15. percben Corpa szerezte.

A másik meccsen a Stuttgart kíméletlenül játszott, és 5-1-re verte az utolsó Odensét. Az első félidőben még csak 1-0-ra mentek Gebhart góljával, de a másodikban Hoegh öngólja után még hármat lőttek.

A Debrecen az I csoportban első pontjait és győzelmét szerezte az EL-ben Sampdoria ellen. A csoport másik mérkőzésén a két továbbjutó, a PSV és a Metaliszt Harkiv 0-0-ás döntetlent játszott.

Rovatok