Index Vakbarát Hírportál

Futballistát hógolyóval dobálni poén

2010. december 20., hétfő 14:35

Görögországban is havas stadionokban játszottak futballmeccseket a hétvégén, Belgiumban szintén balhé lett a dobálásból: amikor Juhászék visszadobáltak, nem tetszett.

Az angol és a skót bajnokságban a havazás miatt meccseket halasztottak, de ahol megtartották a bajnokikat, ott is főszerephez jutott a hó.

A belga FC Bruges-Anderlecht mérkőzés elején a hazai szurkolók többször is meghógolyózták a vendégjátékosokat. Mbark Boussoufát és Jonathan Legeart is szögletrúgásnál támadtak meg. A bíró a hetedik percben emiatt felfüggesztette a meccset néhány percre.

Az Anderlechtet ez nem zavarta meg, 2-0-ra megnyerte a meccset. A győztesek is hógolyózással ünnepeltek, Legear a szurkolók közé hajított egy hógolyót, de ez az egyik rendezőnek nem tetszett, és a futballistára támadt, ellökte. Juhász Roland is igyekezett megvédeni társát, vitatkozott a biztonságiakkal.

Az Anderlecht 41 ponttal a második helyen áll a belga bajnokságban, két ponttal a Genk mögött úgy, hogy eggyel kevesebb meccset játszott. A Bruges jelenleg hatodik.

Büntessen! Mekkora bírsággal sújtaná ezt a cikket az új médiatörvény értelmében?

  • 971
    25 millió
  • 368
    0 forint
  • 68
    10 millió
  • 67
    5 millió

A görög bajnokságban vasárnap a vendégek játékosa, Toroszidisz terült el egy hógolyó miatt a Larissza - Olimpiakosz mérkőzésén. Bedobásnál a hógolyó a labdán csattant, a futballista arcát maximum hódara érte, ám ő színészkedett, és az arcához kapva összesett.

Itt is összekaptak a rendezővel az Olimpiakosz játékosai, hasonló volt a helyzet, mint Belgiumban: a biztonsági ember odaszólt a vendégeknek, mire Ariel Ibagaza letámadta. Az argentin - volt atleticós, mallorcás és villarrealos - középpályást úgy kellett lefogni.

A hógolyózást később sem hagyták abba az ultrák, a bevonuló rohamrendőröket is megdobálták.

Az Olimpiakosz 1-0-ra nyert, öt ponttal vezeti a bajnokságot, míg a Larissza utolsó.

Rovatok