Index Vakbarát Hírportál

Már mindenki a téli vb-rendezés mellett

2010. december 21., kedd 16:15

A játékosokat képviselő érdekvédelmi szervezet is emellett szavaz, Sepp Blatter már korábban kijelentette, a 2022-es katari torna télen legyen.

A futballistákat képviselő érdekvédelmi szervezet, a FIFPro is támogatja azt az ötletet, hogy télen rendezzék meg a 2022-es katari világbajnokságot.

"Nincs értelme olyan országnak adni a vb-t, ahol júniusban és júliusban 41 Celsius fok az átlaghőmérséklet, a déli órákban pedig elérheti az 50 fokot is és óriási a páratartalom - mondta Tijs Tummers, a szervezet technikai bizottságának főtitkára. - A turisták szempontjából is jobb lenne a téli lebonyolítás. Általában felhívják a látogatók figyelmét, hogy nyáron ne utazzanak Katarba, a helyiek pedig a forró hónapokban tömegével hagyják lakóhelyüket. Ebben az évszakban egyszerűen nincsenek ott olyan körülmények, hogy meg lehessen tartani a tornát."

Jó ötlet a 2022-es téli vb?

  • 1032
    Igen
  • 282
    Nem

Korábban már többen - Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke is - támogatták a téli rendezést, így valójában minden szereplő emellett van.

2022 január-februárja lenne a legjobb időpont, így még a BL és az EL menetrendjén sem kellene jelentősen módosítani.

Rovatok