Index Vakbarát Hírportál

Katar 487 milliárd forintot adna a MU-ért

2010. december 22., szerda 13:47

A királyi család 1,5 milliárd fontot is kifizetne a durván eladósodott klubért, aminek igazgatója szerint a tulajdonos Glazer család az egyesület eladására készül.

Tulajdonost válthat a Manchester United: Mike Edelson, a klub általános igazgatója azt nyilatkozta a Sunnak, hogy a jelenlegi tulaj, az amerikai Glazer család el fogja adni a klubot.

"Nem titok, hogy erre készülnek" - nyilatkozta, vagyis szabaddá válhat az út a már eddig is próbálkozó katari királyi család számára, ami másfél milliárd fontot, vagyis 487 milliárd forintot ajánl az angol futballklubért.

Ha a Glazer család elfogadná, dupla áron értékesítené az egyesületet, amit 2005-ben 790 millió fontért vett meg. Azóta 752 milliós tartozást halmoztak fel a MU-nak, ebből nem rég 252 milliót törlesztettek, vagyis jelenleg 500 milliós mínuszban van a csapat.

Katarnak a 2022-es világbajnokság rendezése miatt fontos lenne betörnie az angol futballpiacra is, az ország minél nagyobb befolyást szeretne a világfutballban.

December elején jelentették be, hogy egy nonprofit katari cég 125 millió fontos szerződést kötött a Barcelonával, hogy Messiék öt évig viseljék mezükön a reklámjukat.

Rovatok