Index Vakbarát Hírportál

Fehér lehet a Barcelona váltómeze?

2010. december 29., szerda 17:30

A spanyol bajnokságban a fehérrel hagyományosan a Real Madridot azonosítják, a következő szezonban viszont lehet, hogy a Barcelona is fehérben játszik, idegenben.

A következő idényre a Nike fehér színű idegenbeli mezt tervezett a Barcelonának, állítja a Diarios de Futbol nevű blog. A hazai meccsekre természetesen megmarad a  a hagyományos gránátvörös-kék szerelés, de a Camp Nou-n kívül ebben lépne föl a csapat.

A fehér állítólag kompromisszum: a Barcelonával ötéves, 150 millió eurós szponzori szerződést kötött Qatar Foundation ragaszkodott hozzá, hogy a mezen szerepeljen valamilyen Katarra utaló szín, az ország zászlója fehér és barna, a Barca-elnök Sandro Rosell a barnát elutasította, maradt a fehér. (A klub 2011-től 111 éves történetében először kap pénzt mezreklámért.)

A Barcelona mostani idegenbeli meze a klasszikus mentolzöld. Lehetséges, hogy ehhez hasonló lesz jövőre is, mert Spanyolországban a december 28. olyasmi, mint nálunk az április 1., és a fehér mezes hír akkor jelent meg a Diariosnál.

Rovatok