Index Vakbarát Hírportál

Bojan Krkiccsel alázott a katalán válogatott

2010. december 29., szerda 12:28

A katalán válogatott 4-0-ra verte a világbajnoki résztvevő Hondurast barátságos meccsen.

Immár hagyomány, hogy Katalónia csapata karácsony táján barátságos válogatott mérkőzést játszik. Tavaly Argentínát fogadta, és győzte le 4-2-re, bár Messi nem volt ott az ellenfélnél. Kedden a dél-afrikai világbajnokságra kijutó, ám ott a csoportkörből kieső Hondurasszal találkoztak 28 ezer néző előtt, az olimpiai stadionban.

Johann Cruyff szövetségi kapitány válogatottja teljesen szétzilálta a hondurasi védelmet, könnyed és szép gólokat lőtt. Az elsőt az Espanyol-játékos Coro szerezte a 27. percben: annyira egyedül maradt a kapuval szemben, hogy fel sem kellett ugrania a fejeshez. A második gólt Sergio Garcia rúgta, lazán alányesett a labdának, ami a kimozduló kapus felett hullott be a 49. percben.

Katalónia - Honduras 4-0

A meccs legjobbja Bojan Krkic lett két-két góljával és gólpasszával. A 60. és a 70. percben is kiugratás után rúgott gólt, mindkétszer a kapus mellett is elvitte a labdát. Második találatánál félpályáról lőtt passzt játszott meg, a kifutó kapust ekkor is elfektette, így csak az üres kapuba kellett gurítania.

Így állt fel a katalán válogatott

Valdés (Casilla, 52.perc); Damià, Puyol (Bartra, 64.perc), Víctor Ruiz, De la Bella (David García, 73. perc); Verdú, Busquets (Fontàs, 73. perc), Javi Márquez (Sergio González, min.64); Coro (Serrano, 64.perc), Sergio García (Álvaro, 73. perc) Bojan (Rafa Jordà, 80.perc).

Katalónia válogatottja már 1912-ben összeállt, de mivel nem független állam, sem az UEFA, sem a FIFA nem ismeri el tagországaként. Katalónia nem indulhat semmilyen nemzeközi tornán, nincsenek közös edzőtáborok sem, csak a téli pihenő időszakban játszanak egy-egy meccset.

A beválogatásnál a katalánságot elég könnyedén kezelték, emiatt Katalónia színeiben többek között játszhatott a Real Madrid sztárja, Alfedo di Stefano, a magyar Kubala László és a holland Johan Cruyff is.

Rovatok