Index Vakbarát Hírportál

20 hónaposan focizik Agüero Maradona

2010. december 29., szerda 14:50

Diego unokája, Sergio Agüero fia még kétéves sincs, de már látszik, a futball a vérében van.

"Nem csak, hogy erősen lő, de már helyezi is a labdát, az egyetlen fájdalmam, hogy nem ballábas, mint a nagyapja, hanem jobb, mint az apja" - nyilatkozta Diego Maradona unokájáról, a húszhónapos Benjamin Agüero Maradonáról.

A fenomén Giannina nevű lányának kisfia 2009. február 20-án született Madridban, édesapja Sergio Kun Agüero, az Atlletico Madrid és az argentin válogatott támadója. A család házivideóval kíván boldog új évet a csatár weboldalán, mindenki láthatja, hogyan focizik máris Benjamin.

Kapura lő, majd azt is megmutatja, milyen jól kezeli talppal a kis  futballabdát, és ugyanezt tudja kosárlabdával. "Még nincs kétéves, ám már igen erőset lő, látszik, a vérében van. Sok játékot szeret, de a kedvence a labda" - írja apja a honlapon.

Volt kitől örökölnie, Diego minden idők legjobbja, Sergio meg a mostaniak között világklasszis. "Benja hatvan százalékban Maradona és negyvenben Agüero" - mondta nagyapja az unoka születésekor.

Benjamin kéthetesen járt először futballmeccsen tavaly márciusban, amikor az Atlético apja két góljával verte a Barcelonát 4-3-ra. Ő a világ legfiatalabb igazolt játékosa, az Atletico Madrid születése napján felvette tagjai közé.

Rovatok