Index Vakbarát Hírportál

Becsületbeli ügy, nem lőhet gólt Brazília

2010. június 25., péntek 13:47 | aznap frissítve

Európa braziljai már háromszor legyőzték Brazília braziljait, a mostani vb-meccsükön a döntetlen mindkét csapatnak jó, ezzel Brazília csoportelső, Portugália második. Elefántcsontpart ellenben matekozik, hogy lehet a lehetetlent a megvalósítani.

A világbajnoki G-csoport lényegében az előző körben eldőlt, a nulla pontos Észak-Korea már sehogy sem juthat tovább, a hatpontos Brazília már semmiképp sem eshet ki.

Mivel a négypontos portugálok hét góllal nyertek, kényelmes helyzetben vannak, mert ha rúgott gól nélkül kikapnak négy góllal a braziloktól az utolsó csoportmeccsen, az egypontos Elefántcsontpartnak ez esetben is hattal kellene vernie a KNDK-t; Drogbáék csak így tudnak befutni a második helyre.

Jós: A portugál - brazil meccs simán döntetlen lesz

A portugálok kiesésének tehát matematikai alapja lehet, ha viszont szereznek egy pontot a braziloktól, még az sem. A legutóbbi meccsükön amúgy kialakult a négygólos különbség, akkor 6-2 nyertek a brazilok.

Ha ismétlődne az eredmény, abban az esetben 9-6 a portugál gólarány, és ha Elefántcsontpart 8-3-ra veri Észak-Koreát, akkor sorsolás lesz, mert minden mutatóban ugyanúgy áll a két csapat. Ez a számolgatás érzékelteti Elefántcsontpart továbbjutásának valószínűségét is.

„Becsületbeli ügy, hogy ne kapjunk gólt Brazíliától” – jelentette ki a portugálok kapitánya, Carlos Queiroz. A csapat védelme eddig hibátlan, a szakember pedig kiléphet végre az árnyékból egy jó eredménnyel. Sokaknak van már tapasztalatuk, hogyan kell végigjátszani egy ilyen sorozatot, csapatának morális tartása rendben van.

Jós: Az észak-koreai edző a legtaktikusabb

Bármis is lesz az eredmény, azt nem tudni, hogy a H-csoportban az Európa-bajnok spanyolok mire jutnak. Előfodulhat, hogy a csoportelső az egyenes kieséses szakaszra a lehető legdurvább ellenfelet kapja, ha másodikok lesznek Torresék. Brazília nyerésre fog játszani, ígéri szinte mindenki. Hihető, még az is elképzelhető, hogy nem a maximumon pörögve érik el ezt az eredményt.

Cristiano Ronaldo felhívta az előző meccsen jogtalanul kiállított Kakát. "Néztem a meccset, és nem értettem az egészet, abban a pillanatban mérges volt, de az egész meccsen nyugodt." Dunga, a brazil kapitány pozitívan közelített Kaká eltiltásához. "Legalább tud pihenni egy kicsit. Sokféleképpen tudjuk őt pótolni, sokoldalú játékosaink vannak. Az előző meccsen éretten futballozott a csapatom, ezt várom ezúttal is. Mindig azt mondom a játékosaimnak, játszani nehéz, mégis futballozni kell."

A koreaiak kapitánya, Kim Dzsong Hun a megbecsülés helyreállításáról beszélt, miután hetet kaptak Portugáliától. „Mivel nem jutottunk tovább, nem tettünk eleget országunk, embereink elvárásainak. Ennek ellenére szeretettel, tárt karokkal fogadnak majd bennünket. Az utolsó meccsünkön értük fogunk küzdeni, nagy alázattal. Az ellenfél testi erejére alapozik majd, így is fel kell vennünk a versenyt”.

Elefántcsontpart is megfutotta a kötelező kört, azt hangoztatták, még nem alakult ki a legjobb tizenhat mezőnye, és a meccsük lefújásáig nem is fog. Töretlenül fognak előre menni, bátran harcolnak.

Rovatok