Index Vakbarát Hírportál

A FIFA nem foglalkozik a bíróhibákkal

2010. június 28., hétfő 12:02

Lampard gólvonal mögül kipattanó lövésével és Tevez méteres lesről fejelt góljával kapcsolatban a nemzetközi futballszövetségnek nincs hivatalos mondanivalója.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség közleményben jelezte: nem kommentálja a dél-afrikai világbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőinek bírói tévedéseit. "A játékvezetők mérkőzés alatti döntéseivel kapcsolatban a FIFA nem tesz semmilyen megjegyzést".

A vasárnapi első vb-nyolcaddöntőn az angol Frank Lampard lövése a felső lécről a gólvonal mögé pattant, a labda kifelé perdült, így az uruguayi Jorge Larrionda nem ítélt gólt. Ezzel lett volna 2-2 a 38. percben, a meccset végül 4-1-re a német nyerték, és jutottak a legjobb nyolc közé.

Németország-Anglia 4− 1 összefoglaló

"Bocsánat, Anglia!", "Német bosszú a Wembleyért", "Most kiegyenlítettük a számlát" - ilyen címekkel kommentálták a berlini újságok hétfőn a továbbjutást, mindegyik elismerte, hogy Lampard gólja szabályos volt.

A Berliner Zeitung élesen bírálta Joseph Blatter FIFA-elnököt - aki a videóbíró egyik legfőbb ellenzője -, az uruguayi játékvezető döntését nevetségesnek minősítette. "Ha a vasárnap este történtekhez hasonló, durva bírói hibák rendszeressé válnak, az a futball halálát jelentheti. A labdarúgás régóta nemcsak sport, hanem egy gazdasági ágazat, amelybe milliárdokat fektetnek, és amelytől egzisztenciák sorsa függ. Az , hogy ebben az ultramodern üzletágban éppen egy olyan egyszerű technika, mint a kamera alkalmazása tilos, vicc."

Merkel és Cameron együtt nézték a 2. félidőt

A durva játékvezetői tévedést fenntartás nélkül elismerte a labdarúgásért rajongó Angela Merkel kancellár is, és együttérzését fejezte ki brit kollégájának, David Cameronnak, akivel a legfejlettebb országok kanadai csúcstalálkozóján együtt szurkolta végig a mérkőzést. A két politikus kivonult a hivatalos tárgyalásokról, hogy megnézze a második félidőt.

Az esti meccsen az argentin Carlos Tevez lesről fejelt gólt (ezzel lett 1-0), de az olasz Roberto Rosetti asszisztense nem jelzett, Maradona csapata végül 3-1-gyel ejtette ki Mexikót.

Argentína-Mexikó gólösszefoglaló

A mexikói kapitány, Javier Aguirre nem foglalkozik a bírókkal. "Nem akarok róluk sok mindent mondani. A lesgól után elveszítettük a koncentráló képességünket, és hirtelen kétgólos hátrányba kerültünk. Ez már sok volt, hogy felállhassunk. Több fiatal játékosunk van, akik még csak 21 évesek, és négy év múlva még jobbak lesznek."

Diego Maradona nagyon élvezte a meccset, rendkívül értékesnek tartja a sikert, kiváló csapatot győztek le. "Óriási, hogy milyen egységesek vagyunk, mindenki remekül érzi magát a keretben, és büszke, hogy részese lehet a vb-nek. A németek elleni negyeddöntővel még nem kívánok foglalkozni."

Rovatok