Index Vakbarát Hírportál

A vb-játékvezetők várják a videóbírót

2010. június 30., szerda 11:42

Közleményükben leszögezik, nyitottak minden eszközre, ami csökkenti a hibalehetőségeket.

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság játékvezetői nyitottak a videobíró bevezetésére. Órákkal azután, hogy Joseph Blatter, a FIFA elnöke kedden elnézést kért a vb-n történt egyértelmű bírói tévedésekért, és bejelentette, hogy már a jövő hónapban napirendre tűzik a videobíró kérdését, a játékvezetők közleményben jelezték: készen állnak a technológia használatára.

"Nyitott vagyok minden olyanra, ami csökkenti a hibalehetőségeket - mondta Howard Webb angol játékvezető. - Bármilyen eszköz is áll majd rendelkezésünkre, a legjobb tudásom szerint fogom használni".

A dél-afrikai vb eddigi legsúlyosabb hibái a vasárnapi két nyolcaddöntőn történtek. A Németország-Anglia mérkőzésen 2-1-es német vezetésnél Frank Lampard lövése után a felső lécről közel egy méterrel a gólvonal mögé pattant a labda, Jorge Larrionda mégis továbbot intett, a meccset 4-1-re nyerték a németek.

Néhány órával később az Argentína-Mexikó meccsen a 26. percben Carlos Tévez méteres lesről fejelt a hálóba, Roberto Rosetti játékvezető és asszisztense nem látott okot a gól érvénytelenítésére, az argentínok 3-1-re győztek.

A keddi sajtótájékoztatón egyébként - személyes okokra hivatkozva - sem az uruguayi Larrionda, sem az olasz Rosetti nem jelent meg, később hazaküldték őket a vb-ről.

Rovatok