Index Vakbarát Hírportál

Összevesztek a németek az edzőtáborban

2010. július 6., kedd 12:41

Philipp Lahm a vb után is kapitány maradna, a játékosok is mögé álltak, a sérült Ballack megsértődött és elutazott Dél-Afrikából.

A spanyolok elleni vb-elődöntő előtt nő a feszültség a német táborban, a nézeteltérést az ideiglenes csapatkapitány, Philipp Lahm robbantotta ki. A Bayern München 26 éves hátvédje a kapitányi karszalagot - amelyet a sérült Michael Ballacktól örökölt - nem szívesen adná át. Ballack, aki az Argentína elleni győztes vb-negyeddöntőt a helyszínen szurkolta végig, megsértődött és hazautazott.

Lahm nyilatkozata zavart okozott a válogatottban, de a játékosok többsége az ideiglenes csapatkapitány mögé állt, így a Mertesackerből, Schweinsteigerből, Kloséból és Friedrichből álló csapattanács is.

A csapat örült a 33 éves volt csapatkapitány látogatásának, de Ballack már nem áll olyan közel hozzájuk. Lahm viszont az egyik kedvenc, ideiglenes csapatkapitánynak sikeres, társait lelkesíti.

Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere igyekezett kisebbíteni a vita súlyát, próbálta kiemelni Ballack korábbi és Lahm jelenlegi érdemeit. Hozzátette, hogy az ideiglenes kapitány rosszul időzítette a kijelentését.

„A kapitányi karszalaggal kapcsolatban a döntés Joachim Löw edzőé” - tette hozzá Bierhoff, aki reméli, hogy Ballack visszatér, ha a németek a spanyolokat is kiverik, és döntőt játszanak.

A német játékosok bizakodnak, a világbajnokság egyik legnagyobb felfedezettjének számító Thomas Müller helyett - aki sárga lapjai miatt nem szerepelhet - Piotr Trochowskit játszik szerda este, más változás szinte biztosan nem lesz az Argentína ellen győztes csapatban.

Rovatok