Index Vakbarát Hírportál

A németek a becsületért játszanak, Uruguay már boldog

2010. július 10., szombat 18:36

Nyugat-Németország már játszott Uruguay-jal a vb-bronzért, 1970-ben a németek nyertek. A dél-amerikaiak messze túlteljesítették az elvárásokat, Joachim Löw és csapata viszont csalódott lehet, hogy nem jutottak a döntőbe. Az eltiltott Suárez és Müller is visszatér.

Uruguay csoportelsőként jutott tovább, Mexikót, Dél-Afrikát és a franciákat előzték meg, gólt sem kaptak. A Dél-Korea elleni nyolcaddöntőt 2-1-re nyerték, a negyeddöntőben Ghánát verték 11-esekkel, ha nincs Suárez kezezése, kiestek volna.

URU - GER felvezető

A németek Ausztráliát és Ghánát verték, a szerbektől kikaptak, csoportelsőként mentek tovább. A nyolcaddöntőben, a negyeddöntőben is négyet rúgtak, előbb az angoloknak, aztán az argentínoknak.

 
Út a bronzmeccsig: Uruguay

Lugano, az uruguayi csapatkapitány sérülés miatt nem játszhat, a Ghána ellen eltiltott Suárez visszatér, a már a hollandok ellen is sérülten játszó Forlán is kezdeni szeretne. A németeknél da Silva még mindig sérült, Klose sem teljesen egészséges, ahogy Özil és Khedira sem. Az elődöntőt sárgák miatt kihagyó Müller is visszatér.

Út a bronzmeccsig: Németország

"Nincs garancia a győzelemre, de megpróbáljuk megszerezni a bronzot. A németek végig harcolni fognak, nagyon nehéz dolgunk lesz, az utolsó percig mennünk kell előre" - mondta Oscar Tabarez, Uruguay kapitánya.

"A tornát emelt fővel akarjuk befejezni, mert annak ellenére, hogy kikaptunk az elődöntőben, nagyon jó vb volt ez nekünk. Büszke vagyok a csapatomra" - állítja Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya.

Németország egyesülése óta két barátságos meccsen találkozott egymással a két csapat, mindkétszer a németek nyertek, kilenc gólt rúgtak, csak egyet kaptak.

A meccset 20:30-tól rendezik Port Elizabethben, a Nelson Mandela Bayben, az Index élőben közvetíti, játékvezető a mexikói Archundia.

Rovatok