Index Vakbarát Hírportál

A Sosem Pislogó Csatár

2010. július 15., csütörtök 21:26

A FourFourTwo összeszedte a világbajnokság legemlékezetesebb dolgait, az angol futballmagazin olyan dolgokra figyelt, amikre évek múlva is emlékezni fogunk. A Sosem Pislogó Csatár díjától a legröhejesebb kihagyott helyzeten át a Legnagyobb Nem Is Meglepő Meglepetésig.

A legmenőbb cuccok

A magazin Joachim Löw kék felsőjét nevezte meg a vb legmenőbb ruhadarabjának, de külön megemlékezik arról, hogyan próbáltak a mediterrán országokból érkező szurkolók harcolni a dél-afrikai tél ellen. Löw szerencsepulcsija akkora siker lett, hogy a Strenesse egy éjszaka alatt eladta az összest, amit rendelt, darabját 199 euróért. A legcikibb viselet Dunga garbója, amin már a Konföderációs Kupán is kiszórakozta magát a magazin írója. Az író szerint a kirúgott edző most kereshet másik munkaruhát (Dunga-rees = munkaruha)

A legnagyobb átok

Mick Jagger. „Köszi, Mick, de soha többet ne menj személyesen szurkolni. Köszi.”

A legröhejesebb kihagyott helyzet

Yakubu két méterről sem tudott az üres dél-koreai kapuba találni, pedig azzal a góllal pont továbbment volna Nigéria a csoportjából. Yakubu az esemény hatása alatt nem összeomlott, hanem kiröhögte saját magát.

A legtökösebb

Az uruguayi Sep Abreu nemrégen ugyanolyan pofátlan – panenkás – büntetővel döntötte el a brazil állami bajnokság döntőjét, mint a Ghána elleni továbbjutást. Abreu javára szól, hogy úgy néz ki, mint aki egy Sepultura koncertről esik be a pályára.

A legkevésbé kerek gömb

A Jab... á, le sem írjuk a nevét.

A Sohasem Pislogó Támadó-díj

Mesut Özil a nagy fehér cápához, a kígyókhoz és a sirályokhoz hasonlóan orvosilag képtelen pislogni. A szakíró szerint érdemes lenne a Premier League-be vinni a török származású német irányítót.

A legkirályabb nagyapó

Tim Cahill nagyapja egy szamoai törzsfőnök, aki tele van tetoválva.

Akinek a legrosszabb napja volt

Nem is kérdés, Felipe Melo. A brazil előbb gyönyörű gólpasszt adott Robinhónak, ezzel vezetett Brazília a negyeddöntőben, de aztán előbb öngólt fejelt (bár a FIFA később Sneijdernek adta), majd egy brutális faulttal kiállíttatta magát. Hollandia magához tért, és kiverte a brazilokat, Melót úgy kellett kimenteni a repülőtérről.

A leglassabban ölő méreg

Gareth Barry ugyan megpróbálta megölni a vonal mellett Mesut Özilt, de mire elvonszolta magát odáig, már csak a levegőbe rúgott, mert a német már közben egy másik időzónában a góját ünnepelte. Az egész német-angol meccset összefoglalta ez a jelenet.

A legnagyobb nem is meglepő meglepetés

Diego Forlán más ember lett, mióta elment a Premier League-ből, volt európai aranycipős is abban a hat szezonban, amit Manchester óta teljesített. Gólokat lő. Nagyokat.

Legjobb gól

Giovanni van Bronckhorst 95 km/h-s, 35 méteres bombája Muslera kapujának bal felső sarkába.

Az adófizetők pénzének leghatékonyabb pocsékolása

Alan Shearer, aki a válogatott mellett dolgozó stáb tagjaként azt mondta, "Szlovéniáról és Algériáról igen keveset tudunk", pedig rengetegen dolgoztak, hogy megfelelő mennyiségű információ legyen a két válogatottról. A magazin szégyennek nevezi, hogy valaki azért kapja a fizetését, hogy kizárólag közhelyekkel fogalmazza meg semmitmondó véleményét, és olyan marhaságokat mondjon, mint Alan Shearer, aki a Svájctól elszenvedett spanyol vereség után úgy fogalmazott "Ennyit a spanyolok vb-címéről".

Egy 44 éves viszketés megvakarása

Hurst gólja után most újra lesz miről vitatkoznunk éveken keresztül, de annak ellenére, hogy Lampard lövése MÉTEREKKEL VOLT A VONAL MÖGÖTT, javasoljuk, egyezzünk ki döntetlenben.

Rovatok