Index Vakbarát Hírportál

A vuvuzela kiirtja a szurkolást, betilthatják

2010. június 13., vasárnap 14:23

Már szinte mindenki az állandó zörej ellen van a dél-afrikai vb-n, a helyiek hangszere elnyomja a klasszikus drukkolást.

Kitilthatják a stadionokból a dél-afrikaiak hangszerét, a vuvuzelát, amivel a meccsek első percétől az utolsóig mindent elnyomó zajt csaphatnak a drukkerek.

A futballisták közül a francia Patrice Evra akadt ki az állandó hangzavarra, most már a szervező bizottság elnöke, Danny Jordaan is ellene van. "Ha találunk módot, tiltani fogjuk" - nyilatkozta a BBC-nek.

A tévécsatornák szintén tiltakoznak a vuvuzela ellen, Jordaan szerint a legnagyobb bűne, hogy kiirtja a hagyományos szurkolást és éneklést.

"Jobb lenne, ha énekelnének, remek hangulatra van szükség, és ezt eddig énekléssel érték el. Folyamatosan figyeljük a helyzetet, próbáljuk kezelni a szituációt" - mondta Jordaan.

A vuvuzela hagyományos dél-afrikai hangszer, hozzátartozik a helyi drukkoláshoz. A szombat esti Anglia-USA-meccsen az angolok sem tudtak hangulatot csinálni a vuvuzela miatt, aminek zörejét lehetetlen túlkiabálni.

Rovatok