Index Vakbarát Hírportál

Argentína-Dél-Korea: Aki nyer, továbbjut

2010. június 17., csütörtök 10:37

Az argentinok egyértelmű esélyesek, de a fegyelmezetten játszó ázsiaiak ellen nem lesz könnyű dolguk. A két edző játékosként már játszott egymás ellen, akkor Maradona örülhetett.

Argentína-Dél-Korea meccsel indul a dél-afrikai vb B csoportjának második fordulója, ha valamelyik csapat nyer, hat pontja lesz és szinte biztosan továbbjut a legjobb 16 közé. Maradona válogatottja abszolút esélyes, de a szívós, fegyelmezett dél-koreaiak kemény ellenfélnek számítanak.

 
A koreai csapat egyik tagjának helyén van a szíve

Az argentinok Nigéria ellen nem a legmeggyőzőbb játékkal nyertek az első meccsükön, a dél-koreaiak simán verték a görögöket.

A két csapat eddig egyszer találkozott egymással, az 1986-os vb-n az argentinok 3-1-re nyertek, érdekesség, hogy akkor Maradona és Jung-Moo Huh, a két csapat mostani edzői még játékosként néztek szembe egymással.

Az argentinoknál nagy hiányzó lehet Veron, akit egy kisebb sérülés miatt Maxi Rodriguez helyettesíthet a középpályán. Dél-Koreánál nincs komolyabb hiányzó.

"Ha összehasonlítjuk a csapatunkat a többivel, láthatjuk, hogy mi játsszuk az egyik legjobb focit. Esélyesek vagyunk, azért jöttünk, hogy megnyerjük a vb-t" - nyilatkozta Higuain, az argentinok csatára.

"Hogy őszinte legyek, kicsit idegesek vagyunk, mivel Argentínának több világklasszisa is van. Arról azonban szó sincs, hogy megijednénk a képességeiktől, és ne bíznánk magunkban. Nekik van egy Messijük, nálunk viszont ott van a kapitány, Park-Ji Szung, aki nagyon sokat segíthet" - mondta a Kim Nam-Il, dél-koreai középpályás.

A meccset délután 13:30-kor rendezik a Johannesburgi Soccer City stadionban, a játékvezető a belga Frank De Bleeckere lesz.

Rovatok