Index Vakbarát Hírportál

Az angoloknál is jó nagy gáz van

2010. június 22., kedd 10:46

Nem csak a francia válogatottnál van balhé a világbajnokságon, az angolok John Terry sajtótájékoztatója miatt van gond.

Napok óta káosz van a franciáknál, Nicolas Anelka beszólt a kapitánynak, haza küldték, a játékosok sztrájkoltak mellette, a csapatvezetők közül több lemondott. De nem csak náluk van balhé, Angliánál sem sokkal jobb a helyzet.

A csapat botrányos teljesítményt mutatott első két meccsén, nem tudta legyőzni az Egyesült Államokat és Algériát sem, utóbbi ellen pocsékul játszott, Rooney visszaszólt az elégedetlen drukkereknek.

Vasárnap John Terry váratlanul azzal állt elő a hivatalos napi sajtótájékoztatón, hogy dumált a keret többi tapasztalt tagjával - Gerrarddal, Rooneyval, Lamparddal, Jamesszel, többek között - és arra jutottak, hogy tisztázni akarják problémáikat a szövetségi kapitány Fabio Capellóval.

Szavaiból gyorsan botrány lett, az említett sztárok közül több - Rooney, Gerrard - azonnal igyekezett tudatni Capellóval, neki semmi gondja vele, hétfőn az edző ki is tért Terry támadására.

"John Terry nyilatkozatát nem értem, nem tudom, miért mondott ilyeneket. Ha beszélsz, velem kell beszélned, nem a médiával. Ez nagy hiba, nagyon nagy hiba. Tudom, hogy a játékosok néha jobban akarnak magukkal (a sajtóval) beszélni, mint egymással, de velem kell beszélni, a társakkal, az öltözővel. Nagy hiba volt, de remélem, a nagy hiba után nagy teljesítmény jön" - mondta az újságíróknak Capello.

A menedzser nem tapasztal semmilyen rendellenességet: "Beszélgettünk néhány játékossal, szerintem csak John Terry gondolkozik így, senki nem említett nekem semmilyen problémát. Az ajtó nálam mindig nyitva, aki akar, jöhet hozzám. A találkozóinkat mindig úgy kezdem, hogy a csapatkapitánytól megkérdezem, van-e valami gond".

Terry kedd délelőtt bocsánatot is kért a szövetségi kapitánytól.

Nem segíti a helyzetet, hogy Angliában már arról beszélnek, ki lesz az új tréner, ha a válogatott nem jut tovább a csoportból, és Capello lemond. Több lap is megírta, a szövetségnek igyekeznie kell, mert Roy Hodgsont nagyon csábítja a Liverpool.

A legnagyobb probléma persze egyelőre a pályán van, Anglia nem tud gólt rúgni. Az USA-nak már hat perc után betalált Gerrard, de azóta közel 180 perc alatt helyzetet sem nagyon tudtak összehozni. A gólokat a legjobb csatártól, Wayne Rooneytól várják leginkább, de szinte helyzetbe sem kerül.

Klubedzőjének, Sir Alex Fergusonnak is feltűnt ez, ezért felhívta játékosát. "Néha az elvárás bénító lehet, ezt éreztem, úgyhogy csak annyit mondtam neki, nyugi, élvezd a játékot. Mintha nyugtalanság lenne a keretnél. Nem láttam az Algéria-meccset, de úgy érzem, az elvárás bénítja az angol csapatot" - nyilatkozta a MU-edző a The Sun-nak.

Anglia utolsó csoportmeccsét Szlovénia ellen játssza, és csak akkor jut biztosan a nyolcaddöntőbe, ha nyer.

Rovatok