Index Vakbarát Hírportál

Brazília durva meccsen, óriási gólokkal a 16 között

2010. június 20., vasárnap 22:39

Elefántcsontpart csalódást keltett, a brazilok győzelme sima volt, Luis Fabiano óriási gólokat rúgott. Az afrikaiak néhol kifejezetten durván játszottak, Elanót hordágyon kellett levinni.

A  brazilok úgy indultak neki a meccsnek, hogy ha nyernek, biztosan továbbjutnak. A játék jó iramban indult, Elefántcsontpart letámadással kezdett, a brazilok nem tudták kihozni a labdát, aztán kiegyenlítődött a játék, de komoly helyzet a 25. percig nem volt. Kaká szerencsével tarthatta meg a labdát a 16-osnál, zseniális passzal ugratta ki Luis Fabianót, aki éles szögből vágta be a rövid felsőbe, Barry kapusnak esélye sem volt. A gól nagyon hasonlított az amerikai Donovan szlovéneknek lőtt találatához.

 
Gól: Brazília - Elefántcsontpart 1:0

A gól megfogta Drogbáékat, a játék a következő negyedórában az elefántcsontparti térfélen folyt. Nem sokkal a félidő előtt kezdett csak kijönni az afrikai csapat, kétszer veszélyeztettek távolról, de komolyabb helyzetük nem volt.

A második félidő brazil fölénnyel indult, aminek szinte azonnal újabb gól lett az eredménye. Luis Fabiano tört be a 16-osra, két esernyőcsellel két elefántcsontparti védőt is megvert, majd a bal alsóba bombázta a labdát. A visszajátszásból jól látszott, hogy a csatár az - egyébként gyönyörű - akció alatt kétszer is kézzel ért a labdába.

 
Gól: Brazília - Elefántcsontpart 2:0

Az 54. percben Drogba veszélyeztetett egy fejessel, a csatárnak ez volt az első értékelhető megmozdulása. 6 perccel később jött a harmadik brazil gól, Kaká ment el a bal szélen, beadását Elano passzolta be 10 méterről a kapuba.

Az afrikaiak kezdték elveszteni a fejüket, a 66. percben a harmadik gólt szerző Elano sípcsontját rúgták szét, azonnal le kellett cserélni, sérülése súlyosnak tűnt, hordágyon kellett levinni.

A 79. percben szépített Elefántcsontpart, Yaya Touré remek beívelését Drogba csúsztatta a kapuba, akinek ez volt a 45. gólja a válogatottban.

 
Gól: Brazília - Elefántcsontpart 3:1

A 88. percben 10 emberre fogyatkoztak a brazilok, Kaká már az első sárgáját is kérdéses szituációban kapta, aztán Tioténak tartott oda könyökkel, aki teátrálisan azonnal elesett. Lannoy, a francia bíró súlyosnak ítélte az esetet, az Aranylabdás brazilnak kiosztotta második sárgáját is.

Brazília teljesen megérdemelten nyert a csalódást keltő Elefántcsontpart ellen, a csoportból elsőként jutva a nyolcaddöntőbe.

 
Brazília-Elefántcsontpart 3–1 - összefoglaló

Rovatok