Index Vakbarát Hírportál

Hazaküldték a nagyot hibázó bírókat

2010. június 29., kedd 20:18

Jorge Larrionda és Roberto Rosetti a két vasárnapi nyolcaddöntőben követett el óriási hibát.

Nem vezet több mérkőzést a világbajnokságon a kirívó, mérkőzés kimenetelét befolyásoló hibát elkövető uruguayi Jorge Larrionda és olasz Roberto Rosetti, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség hivatalos közleményben jelentette be az erre vonatkozó döntést.

Larrionda a vasárnapi német-angol nyolcaddöntő első félidejében 2-1-es német vezetésnél nem adta meg Frank Lampard teljesen szabályos gólját, mivel nem látta, hogy a labda több mint fél méterrel túljutott a gólvonalon. A találkozót 4-1-re nyerték a németek.

Rosetti az ezt követő esti argentin-mexikói meccs első félidejében 0-0-s állásnál juttatta előnyhöz Maradona csapatát azzal, hogy megadta Carlos Tévez fejesgólját, pedig a csatár az átadás pillanatában méteres lesen állt. A mérkőzést 3-1-re nyerte Argentína. 

Kassai bent maradt a bírói keretben

Kassai Viktorra is számít a FIFA a világbajnokság további szakaszában; a szervezet kedden 19-re szűkítette a bírói keretet. Kassai segítőivel, Erős Gáborral és Vámos Tiborral eddig a Brazília-Koreai NDK (2-1) és az Uruguay-Mexikó (1-0) csoportmérkőzéset, a nyolcaddöntőben a Ghána-Egyesült Államok (2-1) meccset vezette.


A bírói keret:
KASSAI VIKTOR, Ravsan Irmatov (üzbég), Nisimura Juicsi (japán), Halil Ibrahim al-Gamdi (szaúdi), Jerome Damon (dél-afrikai), Eddy Allen Maillet (Seychelles-szigeteki), Carlos Alberto Batres Gonzalez (guatemalai), Marco Antonio Rodriguez Moreno (mexikói), Benito Armando Archundia Tellez (mexikói), Carlos Simon (brazil), Hector Baldassi (argentin), Oscar Julian Ruiz Acosta (kolumbiai), Pablo Pozzo (chilei), Michael Hester (új-zélandi), Olegario Manuel Bartolo Benquerenca (portugál), Howard Webb (angol), Wolfgang Stark (német), Alberto Undiano (spanyol), Franck De Bleeckere (belga)

Rovatok