Index Vakbarát Hírportál

Kamerunnak és Dániának is támadni kell

2010. június 19., szombat 15:51

Első meccsén mindkét csapat kikapott, most egymás ellen játszanak. A döntetlennel egyikük sem ér túl sokat, az E-csoport második fordulójának esti találkozóján nyílt játék várható.

Kamerun úgy kapott ki az első meccsen Japántól, hogy gyakorlatilag helyzete sem volt, a dánok egy félidőn át tartották magukat a hollandok ellen, aztán szerencsétlen gólokkal ők sem tudtak pontot szerezni.   Mindkét csapatnak arra kell törekednie, hogy nyerjen, ha tovább akar jutni az E-csoportból, akkor támadnia kell.

 
Kamerunnál elkelne egy új edző

Kamerunnál nincs sérült, a sárgákkal is csak Nicolas N'Koulou-nak kell vigyáznia, ha most is kap, nem játszhat a Hollandok elleni utolsó csoportmeccsen. A dánoknál Bendtner játéka volt kérdéses, de a támadó végül ott lesz a kezdőben. A sárga lapra egyedül Simon Kjærnek kell figyelnie a védelemből.

A meccs legérdekesebb párharca az Agger-Eto'o kettős lehet, előbbi - öngólja ellenére - remekül játszott a védelemben a hollandok ellen, utóbbinak pedig akár egy helyzet is elég lehet a góllővéshez.

"Most már dolgoznunuk kell. Nem hibázhatunk többet, nyernünk kell Dánia ellen" - mondta Eto o.

"Szerencsétlen gólokat kaptunk Hollandiától, de inkább azzal kell foglalkozni, mi hol hibáztunk. Ez sokkal fontosabb mint a szerencsében bízni a Kamerun elleni meccs előtt" - nyilatkozta Sorensen, a dánok kapusa.

Érdekesség, hogy Dánia még sosem kapott ki afrikai csapat ellen a vb-n.

A meccset 20:30-tól játsszák a pretoriai Loftus Versfeld stadionban, a játékvezető az uruguay-i Jorge Larrionda lesz.

Rovatok