Index Vakbarát Hírportál

Kassai Viktor: Könnyebb volt a vb, mint az NB II.

2010. július 13., kedd 09:49

Kassai Viktor, a futball-világbajnokságon négy meccset - köztük az egyik elődöntőt - vezető bíró úgy érzi sikeres munkát végeztek Dél-Afrikában, amihez nagyban hozzájárult a játékosok viselkedése is.

Kedd hajnalban hazaérkezett Kassai Viktor futballbíró a dél-afrikai világbajnokságról.

„Nagy kihívás volt és egyben szakmai elismerés, szerencsénk volt, mert a csapatok partnerek voltak, alapvetően segítettek minket, hogy ne égjünk be az elődöntőn. Nem könnyű játékvezetőként bejutni abba a körbe, ami elődöntőt vezethet" - nyilatkozta az MTI-nek.

Neki és asszisztenseinek azért sikerülhetett, mert a bíróküldők elégedettek voltak korábbi három meccsükkel, és a bizottság kiválasztotta őket a Németország-Spanyolország-rangadóra.

 
Németország-Spanyolország 0−1 összefoglaló

Kassai szerint a világbajnoki meccseket gyakran könnyebb vezetni, mint egy NB II.-es mérkőzést, mivel különbözik a játékosok viselkedése és hozzáállása.

Legfontosabb meccse - szemben a későbbi döntővel - abszolút sportszerű volt, lapot sem kellett adnia, ami korábban még nem fordult elő vb-elődöntőn

A finálét úgy kommentálta, „1-0 lett; nem szurkoltunk senkinek”.

Erős Gábor asszisztens - aki tíz éve dolgozik együtt Kassaival - a repülőtéren elmondta, hogy nagyon büszkék teljesítményükre.

„Viktorral 2006 óta dolgozom együtt, és azóta vettünk részt abban a projektben, amit a FIFA szervezett, és eljuttatott minket a vb-ig” - mesélte Vámos Viktor, a másik asszisztens.

Felidézte, hogy 2007-ben, a Kanadában rendezett U20-as vb-n fújtak, 2008-ban a pekingi nyári olimpián, ahol a döntőt vezették, tavaly pedig Nigériában, az U17-es világbajnokságon vettek részt. Az asszisztens szerint ezek fontos állomásai voltak az útnak, ami végül a világbajnokságig vezetett.

Kassai Viktor, Erős Gábor és Vámos Tibor a Brazília-Észak-Korea és a Mexikó-Uruguay csoportmeccsek után a Ghána-Egyesült Államok nyolcaddöntőt, majd a Spanyolország-Németország elődöntőt vezette.

Rovatok