Index Vakbarát Hírportál

Szépen nyúl alá, ez a leghülyébb piros lap

2010. július 6., kedd 18:05

A világbajnokság legnagyobb kezezéseit szedtük össze egy videóba: kiállítással, büntetővel, de érvényes góllal is végződött a labdázás.

Kézzel tilos a futballban labdába érni, de a vébé vakmerő játékosait ez nem riasztja el: a szerbek két hülye büntetőt hoztak össze így, az algériai Ghezzalt kiállították második sárgával.

Szegény Harry Kewell a vonalon ha akarta sem tudta volna elrántani a karját a labda elől, így 25 perc után véget ért neki a vébé. (Az első meccsen sérült volt, az utolsón meg az eltiltás miatt nem lehetett ott.)

Luis Fabiano Elefántcsontpartnak két kezezés után rúgott gólt, a bírónak gyanús is volt, de utána jót mosolygott rajta a brazillal. A portugálok ellen Juan csak a játékvezetőnek köszönhette, hogy nem állították ki, amikor a gólhelyzetben kiugró C. Ronaldo elől lehúzta a labdát.

Luis Suarez a vonalon védett, és mint később kiderült, ezzel elődöntőhöz segítette Uruguayt, amin nem játszhat, de aztán a bronzmeccsen vagy a döntőn már ott lehet.

 
A vb legszebb kezezései

Ugyanígy ki kell hagynia a négy közötti meccset a német Thomas Müllernek, bár ő abszolút véletlenül, szinte alig ért a labdához kézzel, ráadásul másodpercekkel előtte Messi is kezezett.

Rovatok