Index Vakbarát Hírportál

Argentína is kieshet, Nigéria is továbbjuthat

2010. június 22., kedd 16:02

A B-csoport utolsó körében bármi előfordulhat, az utolsó helyezett Nigériának is van esélye, hogy továbbjusson. Ahhoz, hogy a csoportot vezető argentinok ne menjenek tovább, hárommal kéne kikapniuk a görögöktől, Dél-Koreának pedig ugyancsak hárommal kéne vernie Nigériát. Arra, hogy mindkét meccs így alakuljon, nagyon kicsi az esély, de egyik válogatott sem teheti meg, hogy ne vegye komolyan a játékot.

A B-csoport állása az utolsó kör előtt: Argentína 6 pont (5-1), Dél-Korea 3 pont (3-4), Görögország 3 pont (2-3), Nigéria 0 pont (1-3)

Hatalmas meglepetés lenne, ha a vb-győzelemre is esélyesnek tartott dél-amerikaiak kiesnének, de még ez is előfordulhat, mint ahogy Nigéria is továbbjuthat még. Mondhatni úgy is, hogy ebből a csoportból bárki továbbmehet, de ugyanúgy ki is eshet.

 
Jós: Nagyon jó meccs lesz a Görögország - Argentína

A nigériaiak ellen még felejthető, de a dél-koreaiak ellen már kifejezetten meggyőző támadójátékot mutató Argentína azzal a Görögországgal játszik, ami előző meccsén megszerezte első vb-góljait. Messiéknek már a döntetlen is elég a biztos csoportelsőséghez, de egy vereség esetén is csak akkor eshetnek ki, ha legalább három góllal kikapnak a görögöktől, és Dél-Korea is hárommal veri Nigériát. Ha viszont az ázsiaiak nem tudják megverni az eddig csalódást keltő afrikaiakat, a döntetlen a görögöknek is jó Maradona válogatottja ellen.

A csoportban a nigériaiak az egyetlenek, akiknek mindenképpen nyerniük kell, hogy továbbjuthassanak, de még ez sem elég: legalább kettővel kell verniük Dél-Koreát, hogy a görögök Argentína elleni vereségénél csoportmásodikként továbbjussanak.

 
A jóslat független a bőrszíntől

Az argentinoknál nincs komolyabb hiányzó, de valószínű, hogy Heinze és Mascherano sem kezd, mivel mindketten egy sárgára vannak az eltiltástól. Nigériánál az előző meccsen kiállított Kaita nem léphet pályára. A görögök nem változtattak a felállásukon, Dél-Koreában is csak egy helyen várható változás a kezdőben.

"Argentína világklasszis csapat, egyértelműen jobb nálunk. Kemény meccs lesz, de van még esélyünk a továbbjutásra, úgyhogy megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból" - nyilatkozta Otto Rehhagel, a görögök szövetségi kapitánya.

"Nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Mindkét meccsünket elvesztettük, és még akkor sem biztos, hogy továbbjutunk, ha megverjük Dél-Koreát. Gyakorlatilag kiestünk" - mondta Joseph Yobo, nigériai csapatkapitány

"Vannak játékosaink, akik európai bajnokságokban játszanak, ezért sok tapasztalatuk van afrikai focistákkal kapcsolatban" - mondta Pak Dzsi-Szung, a Manchester United dél-koreai középpályása.

 
Jós: Ki jut tovább a B csoportból

Az Argentína-Görögország meccset a polokwanei Peter Mokaba stadionban rendezik, a játékvezető az üzbég Irmatov lesz. A Nigéria-Dél-Korea találkozót Durban-ben, a Moses Mabhida stadionban játsszák, itt a portugál Benquerenca vezet majd.

Rovatok