Index Vakbarát Hírportál

Húszévesen vb-gólkirály a német csatárzseni

2010. július 12., hétfő 13:04

Thomas Müller ötöt rúgott Dél-Afrikában, kiosztott három gólpasszt is, ezzel ő lett az aranycipős. A torna előtt csak kétszer volt válogatott, a Bayern Münchenben tavaly mutatkozott be, bajnokságot és kupát is nyert, BL-döntőt játszott.

Thomas Müller, a bronzérmes német válogatott csatára lett a dél-afrikai világbajnokság gólkirálya. Vele együtt az uruguayi Forlán, a holland Sneijder és a spanyol Villa is öt gólt rúgott, de a FIFA ilyenkor a legtöbb gólpasszt adó játékosnak adja a díjat, a húszéves Müller pedig hármat is kiosztott.

A német sárga lapos eltiltása miatt egy meccsel kevesebbet játszott, mint Forlánék, 94,6 percenként rúgott gólt, az ő percátlaga a legjobb.

 
Gól: Németország - Ausztrália 3-0

A csoportmeccseken az ausztrálok ellen talált be, egy visszahúzós csel után tökéletesen lőtte ki a hosszút.

 
Gól: Németország-Anglia 3-1

Az angolok elleni meccsen először a rövidet lőtte ki, aztán közelről passzolt a kapuba.

 
Gól: Németország-Anglia 4-1

Az argentinok ellen egy beadás után fejjel szerzett gólt a 3. percben.

 
Gól: Argentína - Németország 0-1

Az Uruguay elleni bronzmeccsen egy kipattanót passzolt be.

A mindössze húszéves játékos eddig nyolcszor volt válogatott, a torna előtt csak kétszer, mindegyik válogatottbeli gólját Dél-Afrikában szerezte. A statisztikák szerint ötször találta el a kaput, abból öt gól lett.

 
Gól: Uruguay-Németország 0:1

A Bayern München első csapatában két éve mutatkozott be, tavaly, Luis van Gaal érkezése után azonnal alapemberré vált, 13 gólt lőtt a szezonban, bajnokságot és német kupát is nyert, a Bajnokok Ligája döntőt is játszott a csapattal.

A vb-ken 14 gólos Miroslav Klose 24 évesen, 2002-ben rúgta az első ötösét a vébén, Müller lehagyhatja, ha ilyen ütemben lövi a gólokat.

Rovatok