Index Vakbarát Hírportál

Oscar Tabarez: Nem vagyok őrült, egészséges Forlánt nem hozok le

2010. július 7., szerda 10:11

Az uruguayi kapitánynak is tetszett a van Bronckhortst bombagólja, a hollandok a végén nagyon féltették a 3-2-t.

Hollandia Uruguayt verte az első dél-afrikai elődöntőn, harmadszor játszhat vb-döntőt, nyernie még nem sikerült. Bert van Marwijk, a hollandok szövetségi kapitánya természetesen büszke a sikerre, már nagyon közel a cél, amiért Dél-Afrikába utaztak.

„Nagyszerű, hogy 32 év után újra döntőbe kerültünk. Nagy dolgot értünk el, de még nem vagyunk az út végén, egy meccset még nyernünk kell. Én a látványos támadófutball híve vagyok, de amikor az ellenfél kezdeményez, akkor mindenkinek összehangoltan, fegyelmezetten kell játszania, mert csak úgy juthatsz messzire."

Uruguay - Hollandia 2-3 összefoglaló

"Bár jól kezdtük a meccset, a gólunk után elveszítettük az irányítást. A második félidőben akár nagyobb különbséggel is vezethettünk volna, a végén viszont nagyon kellett izgulni, hogy maradjon a 3-2. A torna kezdete óta mondom a játékosaimnak, hogy sokra hivatott ez a társaság és most már tényleg nagyon közel a cél.”

Oscar Tabarez, az uruguayiak szövetségi kapitánya a hollandokat dicsérte és kiemelte, ez a látványos gólok meccse volt.

„A hollandok bármikor, bárhonnan képesek gólt szerezni, most is gyönyörű találatokat értek el, melyek valószínűleg minden nézőnek tetszettek, minket viszont nagyon váratlanul értek. Forlan az első perctől sérülten játszott, nem vagyok őrült, egészségesen természetesen nem hoztam volna le.”

Giovanni van Bronckhorst, a hollandok csapatkapitánya utolsó, 106. válogatott mérkőzését a vb-döntőben játszhatja, az elődöntő 18. percében valószínűleg az egész torna legnagyobb gólját lőtte, majd a második félidő elején a meccs legnagyobb mentését mutatta be.

„Szuper volt, csodálatos - áradozott csapattársáról Arjen Robben. - Élete utolsó meccse a döntő lesz, ez fantasztikus.”

A vb utolsó meccsét vasárnap 20.30-kor játsszák Johannesburgban, az Index élőben közvetíti.

Rovatok