Index Vakbarát Hírportál

Már egy gól is váratlan lenne

2010. június 14., hétfő 17:19 | aznap frissítve

A világbajnokságokon általában nehezen kezdő olasz válogatott az európai csapatok ellen gyengén teljesítő Paraguay-jal kezd az F-csoportban.

A világbajnoki címvédő olaszok Paraguay ellen játsszák az F-csoport nyitómeccsét, ahol Új-Zéland és Szlovákia a másik két résztvevő. A két csapat favoritnak a csoportban, amelyik nyer, nagy valószínűségel elsőként jut tovább.

Paraguaynál sportsérülés várható

Eddig kétszer találkoztak egymással, 1950-ben és 1998-ban is az olaszok nyertek, akik legutóbb 2002-ben kaptak ki vb-n.

Marcelo Lippi válogatottja csoportelsőként, veretlenül jutott ki a tornára, Paraguay harmadik lett a dél-amerikai selejtezőcsoportban. Lippiék nem lehetnek túl büszkék a felkészülési meccseikre, legutóbb Mexikótól kaptak ki, emellett még két döntetlenjük van.

Az olasz válogatottban kilenc olyan játékos van, aki négy éve is ott volt, a csapatot sok kritika éri a túl magas átlagéletkor és az igazi sztárok hiánya miatt. Az aranylabdás Cannavaro negyedik vb-jén vesz részt, a Juventussal idén borzasztó szezont futó védő valószínűleg már túl van pályafutása csúcsán. Bár mindkét csapat inkább védekező felfogású, Paraguay jelenlegi legjobb játékosa az a Lucas Barrios, akit Gerardo Martino edző nem is biztos, hogy nevezett volna, ha nincs a Cabanas elleni támadás. Barrios a Dortmund csatára, a tavalyi szezonban 33 meccsen 19 gólt lőtt, ezzel a harmadik legeredményesebb játékos volt Bundesligában.

"Nincsen Ronaldónk, Messink vagy Rooneynk, nem játszunk olyan szépen mint a brazilok, a spanyolok vagy a portugálok, de ha a védekezésről van szó, senki nem szállhat szembe velünk" - mondta Cannavaro, a csapatkapitány.

"A középpályán lesz a legnagyobb harc, ez nem is kérdés. Keményen kell majd küzdenünk, hogy meg tudjuk játszani a labdákat, és ha tudjuk birtokolni, akkor van esélyünk" - nyilatkozta Enrique Vera, Paraguay középpályása.

A meccset 20:30-tól rendezik a fokvárosi Green Point stadionban, a játékvezető a mexikói Archundia lesz.

Rovatok