Index Vakbarát Hírportál

Paraguay és Japán is először juthat nyolcba

2010. június 29., kedd 13:23

A dánok ellen kifejezetten látványos, érett játékot mutató ázsiaiak nehezebb csoportból jutottak tovább, de Paraguaynak nagyobb vb-rutinja van, esélyesebbnek számít a nyolcaddöntőben. A továbbjutónak nem lesz könnyű dolga, a spanyolokkal vagy a portugálokkal játszik az elődöntőbe jutásért.

Paraguay a csúnyán leégő, csoportutolsó olaszokkal és Új-Zélanddal játszott döntetlent, a vb eddigi legnagyobb meglepetését összehozó Szlovákiát pedig megverte, így csoportelsőként jutott tovább.

A japánok csoportja erősebb volt, de a jóval esélyesebb dánokat és Kamerunt is megverték, Hollandiától 1:0-ra kaptak ki, másodikként mentek tovább.

Paraguay negyedszer jutott a nyolcaddöntőbe, ennél tovább még nem sikerült neki. Japánnak ugyanez a 2002-es hazai vb-n jött össze, idegenben még soha. A dél-amerikaiak rutinjuk miatt esélyesebbek, de nem lesz könnyű dolguk a fegyelmezett, egyre jobb formát mutató japánok ellen.

A két csapat eddig négyszer találkozott egymással, két döntetlen mellett két paraguay-i győzelem a mérleg. Vb-meccsük még nem volt egymás ellen.

Japán a dánok ellen két szabadrúgásgólt is lőtt, Paraguay valószínűleg külön fog készülni ezekre a szituációkra.

Az ázsiaiak legveszélyesebbje az említett meccsen az első szabadot ballal, ronaldós stílusban bevágó Honda lehet. A CSZKA Moszkva középpályása a legutóbbi hónapokban hat meccsen hat gólt lőtt a válogatottban, mindegyiket meg is nyerték.

Paraguaynál a csoportmeccseken két sárgát összeszedő Víctor Cáceres fog hiányozni, a japánok ugyanabban a felállásban kezdenek majd, mint a három csoportmeccsükön.

"Nagyon gyorsak, nehéz lesz ellenük játszani. Olyan játékosaik vannak, akik meccseket tudnak eldönteni, nagyon kell figyelnünk, egy percre sem szabad kiengednünk" - nyilatkozta Roque Santa Cruz, paraguay-i csatár.

"A védelmük nagyon jól szervezett, fizikailag erősek, és jól bánnak a labdával is. Kemény ellenfél" - mondta Yuki Abe, Japán középpályás.

A meccset 16 órától a pretoriai Loftus Versfeld stadionban rendezik, a játékvezető a belga De Bleeckere lesz.

Rovatok