Index Vakbarát Hírportál

Gerard Piquének hét élete van

2010. július 1., csütörtök 15:35 | aznap frissítve

A spanyolok fiatal védője tavaly tűnt fel a Barcelonában, mára a válogatottban is állandó kezdő. Játéka a vb-n is kitűnő, de eddig inkább három szerencsétlen jelenet miatt fogunk rá emlékezni.

Gerard Piqué 23 évesen már alapember a klubjában és a spanyol válogatottban is. Eddig a dél-afrikai vb-n is kiválóan játszik, de a csapat első két csoportmeccsét elsősorban három szerencsétlen jelenettel tette emlékezetessé. Egyiknél sem ő volt a hibás, mégis ő sérült meg.

Piquet

Spanyolország első csoportmeccsén hatalmas meglepetésre kapott ki Svájctól, a gól elképesztő körülmények között született, Piqué itt sérült meg először. Egy svájci rúgta fejbe akaratlanul, hatalmasat estek mindketten, a lába elérte Piqué halántékát. A játékos egyből elterült, vérző fejét ápolni kellett.

Honduras ellen az első félidő hosszabbításában rúgták tökön, egy beadásba lépett bele szerencsétlenül. A szünet után aztán újra bajba került, szabályosan szerelte ellenfelét, aki átugrotta, de szájon rúgta. Ömlött a vére, de komoly sérülés nem lett, ápolás után visszatérhetett a pályára.

A BL-győztes, kétszeres spanyol és egyszeres angol bajnok játékos Barcelona-nevelés, a Manchester Unitedben is játszott, de mivel nem került be eleget a kezdőbe, visszatért nevelőcsapatához.

Rovatok