Index Vakbarát Hírportál

Spanyolok vagy portugálok a nyolc között

2010. június 29., kedd 18:49

A világranglista második és harmadik helyezettje játszik a nyolc közé jutásért, a spanyolok eddig nem meggyőzőek, a portugálok a legnehezebb csoportból jutottak tovább. Aki nyer, Paraguay-jal játszik és jó esélye van az elődöntőbe jutásra.

Spanyolország-Portugáliával játszik a dél-afrikai vb nyolcaddöntőjében, előbbi eddig nem játszott esélyeshez méltóan, utóbbi már a csoportmeccsek alatt jó formát mutatott.

A két csapat eddig kilencszer játszott egymással, három spanyol győzelem, egy portugál és öt döntetlen a mérleg. Vb-n még sosem találkoztak, legutóbb a 2004-es Eb csoportmeccsén a Portugálok 1-0-ra nyertek.

Első csoportmeccsükön a spanyolok hatalmas meglepetésre kikaptak Svájctól, aztán Hondurast és Chilét verték, de a meggyőző játék elmaradt, bár Villáék formája az első meccs után sokat javult. A Portugálok a legnehezebb csoportba kerültek, még gólt sem kaptak, Elefántcsontparttal 0-0-t játszottak, Észak-Koreát 7-0-ra ütötték ki, egy gyakorlatilag tét nélküli meccsen pedig újabb döntetlen következett Brazília ellen.

A spanyoloknál David Villa van a legjobb formában, a csoportmeccseken három gólt rúgott, 6 góllal most már ő minden idők legeredményesebb spanyol vb-góllövője. a portugáloknál Cristiano Ronaldónak nem megy a góllövés, de így is ő volt a válogatott legjobbja a csoportban, most is ő lehet a portugálok vezéregyénisége.

A spanyoloknál a sérült Raul Albiol biztosan nem játszik, Xabi Alonso játéka még kérdéses. Mivel ez a válogatott az egyetlen, amely úgy játszotta végig a csoportkört, hogy egy sárgát sem kapott, eltiltás senkit nem veszélyeztet a csapatból. A portugáloknál Deco újra egészséges, de Tiago jó formája miatt nem valószínű, hogy kezdeni fog. A sárga lapokkal hét játékosnak is vigyáznia kell, többek között Cristiano Ronaldo sem játszhat, ha még egyet kap és a csapat továbbjut.

"A portugál csapat nem csak Ronaldo miatt nagyszerű. Igaz, hogy ő az egyik legjobb játékosuk, de azt sem szabad elfelejteni, hogy ők az egyetlenek, akik nem kaptak gólt a csoportmeccseken" - mondta Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya.

"A selejtezőkön volt egy-két rossz meccsünk, de most készen állunk arra, hogy mindent megmutassunk, ami bennünk van. Egy dolog számít, bent maradni a vb-n" - nyilatkozta Carlos Queiroz, portugál szövetségi kapitány.

A meccset 20:30-tól rendezik a fokvárosi Green Point stadionban rendezik, a játékvezető az argentin Baldassi.

Rovatok